News Flash:

Cum prepari fasolea batuta cu masline si busuioc, inlocuitorul pateului din comert

15 Martie 2018
763 Vizualizari | 0 Comentarii
fasolea batuta

Pentru iubitorii gustului si consistentei pateului de ficat din comert, care au renuntat la carne sau se feresc de aditivi, recomandam reteta de fasole batuta cu masline, busuioc si ulei de masline. Ingrediente:

  • 300 grame fasole boabe 
  • 1 ceapa 
  • 1 morcov 
  • 50 mililitri ulei 
  • 50 grame masline 
  • 2-3 catei de usturoi 
  • 2-3 castraveti murati 
  • 1 fir cimbru busuioc 
  • sare

In seara dinaintea prepararii, se pune fasolea la inmuiat. A doua zi, se inlocuieste apa si se fierb boabele timp de 2 ore, cu cimbru. Dupa o ora- o ora si jumatate se adauga morcovul si ceapa tocate. Castraveciorii se decojesc si se rad. Se scurg legumele fierte si se mixeaza in blender cu usturoiul, adaugandu-se cate putin ulei. Se adauga felii de masline si castraveciorii rasi. Se condimenteaza cu busuioc, se sareaza dupa gust si se decoreaza cu masline. 

O jumatate de ceasca de fasole uscata are in general cam 120 calorii, un indice glicemic foarte scazut si foarte multi carbohidrati complecsi care mentin nivelul optim de zahar in sange. Ca atare fasolea este un aliment de luat in seama de diabetici. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu. Contine de asemeni si fibra solubila si insolubila (prima ajuta la digestie si previne constipatia iar cealalta reduce nivelul grasimilor din sange). In timpul digestiei fibra solubila formeaza o substanta ca un gel care ajuta organismul sa “se descurce” cu factori nocivi cum sunt grasimile, colesterolul si carbohidratii simpli. Numai o farfurie de fasole gatita contine aproximativ 15 grame de fibra – mai mult de jumatate din necesarul zilnic de 25 grame.

sursa: restaurantedelux.ro
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne aditivi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1518 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022046 (s)