News Flash:

Cum prepara chef Foa sarmalele de Craciun

19 Decembrie 2016
4497 Vizualizari | 0 Comentarii
sarmalele de Craciun
Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati bucatari din Romania, Chef Foa si-a inceput cariera in lumea gastronomiei in urma cu mai bine de 16 ani si printre cele mai recente proiecte se numara emisiunea culinara „MasterChef“, in al carei juriu a fost timp de doua sezoane. In prezent, Chef Foa va aparea intr-un program special realizat de TLC, „Cea mai buna cina de Craciun“, in cadrul caruia va prezenta retete pentru o masa de sarbatori perfecta. 
Ingrediente pentru sarmalele recomandate de chef Foa:
Varza murata 
Carne de vita 
Carne de porc (burta) 
Orez 
Ceapa 
Usturoi 
Cimbru proaspat 
Suc de rosii facut in casa 
Piper 
Frunze de dafin 
Oase de vita   

Atentie la pomana porcului!
 
Se lasa oasele de vita in cuptor, sa se rumeneasca, apoi se pun intr-o oala si se fierb, ca sa se obtina o zeama limpede. Se da carnea prin masina de tocat. Se rumeneste ceapa taiata cu usturoiul, pana se inmoaie, apoi se adauga cimbrul proaspat. Se lasa sa se raceasca. Se scoate maduva din osul de vita si se amesteca bine cu carnea tocata, ceapa prajita si orezul, pentru umplutura. Se adauga sare si piper dupa gust 
Se desfac frunzele de varza, scotandu-se nervurile dure. Se pun cantitati egale de umplutura pe fiecare frunza de varza si se ruleaza Se pun sarmalele intr-un vas de lut, se adauga sucul de rosii preparat in casa, usturoiul, cimbrul si carnea de porc. Se acopera vasul de lut, se baga la cuptor si se lasa la 150˚C, timp de doua ore. Se scoate apoi capacul vasului, se incinge cuptorul la 180˚C si se mai tin sarmalele in cuptor inca 45 de minute, ca sa faca o crusta maronie. Se servesc cu mamaliga, smantana si ardei iuti.

Atentie la dulciurile de Craciun!
 
sursa: adevarul.ro

chef foa masterchef
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2473 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024457 (s)