News Flash:

Cum pastram si gatim corect ciupercile pentru a obtine un preparat gustos

23 Decembrie 2017
4624 Vizualizari | 0 Comentarii

Ciupercile sunt un aliment delicios daca stii cum sa le pastrezi si sa le gatesti corect. Iata ce greseli trebuie sa eviti:

1. Nu le sufoca. Ciupercile au nevoie sa respire. Sub nicio forma nu trebuie sa depozitezi ciupercile intr-un recipient sigilat pentru ca vor deveni lipicioase. Pastreaza-le intr-o punga de hartie nesigilata, in frigider. Poti preveni uscarea lor acoperindu-le cu un prosop de hartie umed. Daca esti genul care spala ciupercile, asteapta pana inainte de a le gati. Nu le depozita dupa ce le-ai spalat.

4 ciuperci medicinale care va imbunatatesc sanatatea

2. Usuca-le inainte de gatire. Este foarte important ca ciupercile sa fie bine uscate inainte de a le gati, altfel vor prinde o textura gumoasa. Daca alegi sa le speli, usuca-le in cateva prosoape de hartie. Mai mult, daca timpul iti permite, lasa-le apoi sa stea pe un alt servet, o ora, pentru a se zvanta bine.

5 greseli pe care le faci atunci cand gatesti ciuperci

3. Nu le sara prea devreme. Asteapta pana sunt complet gatite, apoi asezoneaza.

4. Atentie la tigaie. Foloseste o tigaie grea, din fonta. Asteapta sa se incalzeasca bine, apoi adauga ciupercile. Astfel de vase vor mentine temperatura, spre deosebire de cele din aluminiu in care aceasta scade imediat ce mancarea ajunge in ea. Daca marginile ciupercii incep sa prinda culoare prea repede, da focul mai incet.

5. Nu amesta prea des. Nu misca si amesteca intr-una ciupercile in tigaie, lasa-le sa prinda culoare.

Sa mancam sanatos. Ce fel de ciuperci sunt mai sanatoase: proaspete sau conservate? (VIDEO)

sursa: gustarte.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciupercile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1674 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030935 (s)