News Flash:

Cum ne influenteaza sanatatea condimentele si ierburile aromatice (III)

19 Ianuarie 2011
2689 Vizualizari | 0 Comentarii
Sofranul combate unele celule canceroase

12. Hreanul
Hreanul face parte din familia mustarului si actioneaza ca un stimulent digestiv. Din punct de vedere medical, radacina de hrean are numeroase proprietati curative: puternic antibiotic, expectorant, antibacterian, diuretic, bronhodilatator, vasodilatator coronarian, stimuleaza cresterea tensiunii arteriale, si sistemul imunitar al organismului etc. Tinand cont de proprietatile enumerate mai sus hreanul este util in tratarea bronsitei, sinuzitei, reumatismului, anemiei, stomatitei etc.

13. Cimbrul
Cimbrul este bogat in timol, un ulei esential puternic antiseptic, antibacterian si antioxidant. Datorita proprietatilor acestui ulei esential cimbrul poate fi utilizat in tratarea infectiilor gatului, inflamatiilor, bronsitei acute si cronice si tusei convulsive. De asemenea, cimbrul stimuleaza actiunea cililor din interiorul bronhiilor, actionand direct asupra mucoasei bronsice, fapt care previne inflamatia tractului respirator.

Toate plantele din familia mentei, inclusive cimbrul, conti terpenoide, substante recunoscute pentru prorietatile anti-cancerigene. Pe langa utilizarea cimbrului in bucatarie, acesta poate fi consumat si sub forma de ceai. La o cana de apa se adauga 1 lingura de cimbru, se infuzeaza, iar dupa 10 minute se strecoara si poate fi consumat de 3-4 ori pe zi pentru tratarea tusei.

14. Mararul
Atat frunzele cat si semintele de marar pot fi folosite la pregatirea a diferite retete culinare. Pe langa faptul ca ofera o aroma si un gust speciale, mararul este eficient in ameliorarea, prevenirea si tratarea mai mult afectiuni. Regleaza tractul digestiv, trateaza insomnia, dizenteria, tulburarile menstruale, afectiunile respiratorii, dar lupta si impotriva cancerului.

15. Piperul
Proprietatile sale curative cresc direct proportional cu consumul. Printre altele, piperul previne flatulenta si balonarea, inhiba dezvoltarea bacteriana mai ales la nivelul tractului intestinal.

16. Leusteanul
Leusteanul este utilizat mai ales pentru proprietatile sale diuretice: creste fluxul urinar, ajuta la tratarea dificultatilor de urinare si a cistitei. Datorita cresterii fluxului urinar, leusteanu ajuta la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.

Leusteanul este considerat un agent care intareste si imbunatateste functia stomacului. Previne indigestia, colicile si este efficient in ameliorarea flatulentelor. Ca si expectorant, leusteanul elimina mucusul de la nivelul sistemului pulmonar, fiind de mare ajutor pacientilor cu pleurezie.

17. Sofranul
Substantele continute de sofran au actiune citotoxica asupra unor carcinoame si celulelor leucemiei. Acest efect se datoreaza componentelor carotenoide, in mod special demil-crocetin, care creste difuzia de oxigen in plasma cu pana la 80%. Aceasta actiune ajuta la prevenirea ateroscrelozei secundare. Consumul de sofran este contraindicat femeilor insarcinate deoarece creste riscului avortului spontan.


Cum ne influenteaza sanatatea condimentele si ierburile aromatice (I) 

Cum ne influenteaza sanatatea condimentele si ierburile aromatice (II) 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

12 hreanul stimulent digestiv 13 cimbrul timol terpenoide 14 mararul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1754 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021308 (s)