News Flash:

Cum ne influenteaza sanatatea condimentele si ierburile aromatice (II)

17 Ianuarie 2011
3304 Vizualizari | 0 Comentarii

6. Curry pudra

Curry este o mixtura formata din mai multe condimente: coriandru, schinduf, predominant fiind insa sofranul de India. Pudra de curry este larg utilizata in bucataria indiana la prepararea puiului si a crevetilor.

Praful de curry contine antioxidanti si compusi antiinflamatori, despre care se stie ca imbunatatesc functia cognitiva, previn aparitia cancerului de piele si stimuleaza buna functionare a creierului, prevenind astfel aparitia bolii Alzheimer.

7. Boiaua
Boiaua contine o cantitate foarte mare de vitamina C. Ardeiul folosit la boia contine de 6-9 ori mai multa vitamina C decat o rosie obisnuita. Ca si chili, boiaua contine capsaicina, substanta cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta care reduce riscul aparitiei cancerului.

De asemenea, boiaua este un agent antibacterian si stimulant care ajuta la reglarea presiunii sanguine, imbunatatind circulatia sanguina, si creste cantitatea de saliva si acizi gastrici, ajutand la imbunatatirea digestiei.

8. Cuisoare
Cuisoarele sunt bobocii de flori uscate din arborele de cuisoare, un copac vesnic verde care creste in climele tropicale. In timp ce cuisoarele sunt intens folosite astazi in scopuri culinare, proprietatile curative sunt cunoscute de secole.

Cuisoarele, medicament antibiotic si antiviral

De exemplu, in China se folosesc cuisoarele de mai bine de 2000 ani pentru tratarea respiratiei urat mirositoare. Iar in alte tari, cuisoarele erau folosite pentru tratarea alcoolismului. Cuisoarele au proprietati antibacteriene, antivirale, antifungice si antiseptice. De asemenea, acestea sunt si un anestezic natural, motiv pentru care cu secole in urma era folosit in timpul procedurilor stomatologice, iar in prezent mai sunt folosite de unele culturi ca remediu impotriva durerilor de dinti.

De asemenea, cuisoarele sunt condimente care ajuta la vindecarea afectiunilor sistemului digestiv, ameliorand flatulentele si accelerand metabolismul. Totodata, acestea sunt de mare ajutor in cazul mai multor tulburari digestive, printre care si varsaturile si diareea.

9. Chimenul
Chimenul contine cantitati importante de magneziu si fier. Semintele de chimen au si proprietanti anti-cancerigene, in acest scop fiind indicat mai ales ceaiul din seminte de chimen.

Beneficiile chimenului in cazul afectiunilor digestive sunt cunoscute de sute de ani, acesta ajutand in caz de flatulenta, indigestie, diaree, greturi etc. Pentru prevenirea afectiunilor digestive se recomanda mai ales ceaiul din seminte de chimen, care trebuie servit caldut.

5 remedii care alunga greata 

Datorita proprietatilor sale antiseptice, chimenul este indicata in tratarea formelor usoare de raceala.

10. Busuiocul
Busuiocul este o sursa excelenta de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu. Busuiocul ne este de folos in tratarea greturilor, a raului de miscare, indigestie, constipatie, probleme respiratorii.

Ceaiul de busuioc, un calmant recomandat celor care sufera de migrene 

11. Boabele de mustar
Mustarul stimuleaza apetitul alimentar si digestia, si ajuta la decongestionarea sinusurilor. De asemenea, mustarul stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza ca un pansament in zonele inflamate ale corpului.

Boabele de mustar previn cancerul 

Mustarul nu contine cholesterol, iar uleiul de mustar poate fi folosit la masaj, dar si ca tratament impotriva caderii parului. Acesta contine acizi grasi omega-3 si este o excelenta sursa de fier, zinc, magneziu, calciu, proteine etc.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

curry coriandru schinduf 7 boiaua boiaua vitamina c chili capsaicina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020132 (s)