News Flash:

Cum iti poti prepara laptele de orez

8 Februarie 2012
12731 Vizualizari | 1 Comentarii

Laptele de orez este foarte slab in grasimi si calorii, pe piata fiind cumparat cu diferite arome. Din punct de vedere nutritiv ii lipsesc vitaminele A si C si are putine proteine. Iata reteta laptelui de orez:


Ingrediente pentru un litru de lapte: 40 grame de orez (aproximativ 4 linguri), 1.340 grame de apa.


Mod de preparare:
Se limpezeste orezul si se lasa in apa timp de aproximativ 4 ore. Limpezim din nou orezul si il punem intr-un vas impreuna cu cele 1.340 grame de apa. Se fierbe timp de 10 minute.


Se lasa deoparte 15 minute dupa care se mixeaza. In final se filtreaza printr-o strecuratoare cat mai fina - lichidul care se scurge este laptele de orez. Se pot adauga miere sau diferite arome: scortisoara, pudra de roscove. 



Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

sebastian  | #10899
Cum se pot masura 1,340 grame de apa?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1529 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020272 (s)