News Flash:

Cum iti faci acasa propriul gel de aloe vera

30 Mai 2018
22062 Vizualizari | 0 Comentarii

Gelul de aloe vera este o adevarata comoara a naturii. Este folosit in special pentru arsurile de gradul I, rani si pentru ameliorarea herpesurilor si psorazisului. Este considerat, de asemenea, un adjuvant eficient in cazul ulcerului gastric. In industria cosmetica il regasim deseori in creme emoliente, sapunuri, lotiuni si sampoane. De asemenea, extractele de aoe vera sunt folosite ca si conservant alimentar sau pentru pastrarea prospetimii apei, mai ales in ferme. Avand atatea beneficii nu este de mirare ca cei care prefera medicina naturista il folosesc intens. Cea mai mare problema este cum reusim sa pastram propsetimea gelului de aloe vera pentru cat mai mult timp. Iata cum puteti face acasa gel de aloe vera care poate fi pastrat timp indelungat:

Ingrediente 

  • pulpa aloe vera - ¼ cana
  • ulei de cocos - 1 lingura
  • vitamina E uleioasa - ¼ lingurita (optional)
  • acid citric - 1/8 lingurita (optional)
  1. Scoateti pulpa de aloe vera din frunzele unei plante aloe vera. Pentru ¼ cana de pasta veti avea nevoie de 4-6 frunze de 4-6 cm in lungime. Puneti-va manusi pe maini si taiati frunzele din zona cea mai apropiata de sol sau baza plantei.
  2. Apoi cateva minute tineti frunzele vertical cu partea taiata in jos pentru a permite lichidului de culoare inchisa sa se scurga. Este un fel de rasina care poate fi extrem de iritanta pentru piele. Dupa ce rasina s-a scurs, spalati frunzele si decojiti-le de coaja groasa, scotand la suprafata gelul transparent de care avem nevoie. Daca frunza este foarte lunga, taiati-o intai in bucati si abia apoi curatati-o.
  3. Utilizati lingura pentru a scoate pulpa din frunze, nu cutitul.
  4. Puneti gelul intr-un recipient.
  5. Adaugati uleiul de nuca de cocos, vitamina E si acidul citric si mixati in blender aproximativ 1 minut. Daca sunteti alergic la acidul citric nu-l folositi (poate provoca eruptii cutanate). Uleiurile vor ajuta la conservarea produsului final. Acidul citric este folosit pentru a evita decolorarea.
  6. Daca imediat dupa amestec veti observa o spuma la suprafata gelului nu va speriati. Gelul este bun dar trebuie lasat sa se "aseze".
  7. Turnati gelul intr-un borcan cu capac ermetic si il puteti pastra in frigider cateva luni, fara probleme.

Gelul de aloe vera, cel mai bun anti-inflamator natural

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014327 (s)