News Flash:

Cum gatim cele mai gustoase legume la cuptor

11 Martie 2016
11191 Vizualizari | 0 Comentarii
Legumele la cuptor se numara printre cele mai gustoase si sanatoase garnituri. Desi par atat de simplu de preparat, nu oricine reuseste sa obtina savoarea extraordinara a legumelor cramelizate ca la carte.
In special in lunile reci, cand preparatele fierbinti sunt binevenite, iar radacinoasele, atat de sanatoase si bune pentru organism, de usor de gasit, legumele la cuptor se numara printre cele mai populare si recomandate preparate. Acest aperitiv delicios nu este insa atat de simplu de preparat precum s-ar crede. Desi nu necesita iscusinta unui chef, legumele la cuptor trebuie gatite cu atentie, dupa cativa pasi simpli, potrivit „Huffington Post”:
1. Puneti folia de aluminiu pe o tava subtire, pentru prajituri. Se foloseste o astfel de tava pentru ca legumele vor lasa zeama, iar folia de aluminiu pentru ca astfel vasul va fi mai usor de curatat.
2. Prepara legumele asemanatoare, radacinoase cu radacinoase, de exemplu, impreuna si taie-le aproximativ egal. Acestea se gatesc in perioade de timp diferite, insa daca le tai in bucati egale si le prepari impreuna, se vor gati in mod egal.

 
3. Stropeste-le cu ulei. Nu le inmuia in grasime, dar asigura-te ca fiecare bucata este usor unsa. De obicei, una sau doua linguri de ulei de floarea soarelui, de masline, nuca de cocos sau canola, la o tava de legume este de ajuns. Legumele poroase, precum vinetele si ciupercile, au nevoie de mai mult ulei. Adauga si sare. 
4. Nu aglomera tava, ci lasa-le spatiu. Astfel nu se vor inmuia si vor fi mult mai gustoase.

Legume si fructe cu cele mai ciudate forme din lume
 
5. Nu le scoate prea repede din cuptor. De obicei, legumele au nevoie de 45 de minute la cuptor. Lasa-le pana cand obtin o culoare aurie, caramelizata, pentru o aroma mai gustoasa.
6. Seteaza cuptorul la 200-230 de grade Celsius. 
7. Da-le savoare. Nu ai nevoie de nimic altceva in afara de ulei si sare pentru legume delicioase, dar cateva ierburi aromate proaspete sau cativa catei de usturoi vor transforma acest preparat simplu intr-o masa absolut delicioasa.

Un regim pe cat de usor, pe atat de eficient pentru slabit
 
sursa: adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


garnituri preparatele fierbinti organism aperitiv delicios
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1492 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015213 (s)