News Flash:

Cum folosim frunzele de par ca medicament

5 Decembrie 2017
10057 Vizualizari | 0 Comentarii

Frunzele de par au calitati dezinfectante, astringente, diuretice, antiinflamatoare, sedative si contribuie la dizolvarea calculilor renali. Infuzia din frunze de par se foloseste in inflamatiile prostatei (100 g la 1 litru apa), in cistite si litiaza renala, avand o compozitie asemanatoare cu cea a merisorului. In varice, se aplica pe venele bolnave frunze de par incalzite bine in aburi sau apa fierbinte, timp de 40-50 secunde.

In traditia populara, frunzele de par se puneau impreuna cu alte frunze in baile copiilor slabiti. 

Perele sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier si vitamina C. Exista numeroase soiuri de pere care difera in functie de dimensiune, culoare (pot fi verzi, galbene, maro, rosiatice sau o combinatie intre aceste culori) si gust. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase de toamna se recomanda consumul cu tot cu coaja. Din pere se pot face decocturi si compoturi care sunt bogate in substante cu proprietati astringente numite tamine, fiind de un real folos in tulburarile intestinului. Sucurile de pere regleaza digestia si sunt recomandate persoanelor care sufera de diabet zaharat si obezitate.

Perele au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Astfel, perele sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului si a bolilor coronariene. In special pentru diabetici, perele pot imbunatati nivelul de glucoza din sange, ajuta la pierderea in greutate si la imbunatatirea concentratiei. Pe langa aceste beneficii, perele sunt recomandate in multe alte afectiuni.
Cum ne tratam cu frunze de cires si visin

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

inflamatiile prostatei varice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1566 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019626 (s)