News Flash:

Cum folosim coacazele negre ca medicament

12 Iulie 2018
47084 Vizualizari | 0 Comentarii

In aceste fructe mici si negre se ascunde o comoara. Coacazele negre detoxifica organismul, regleaza activitatea hormonilor, combate anemia, stimuleaza cresterea si consolidarea oaselor, ajuta la regenerarea organismului si preungeste viata. Msi mult, potrivit oamenilor de stiinta, bobitele negre au un puternic efect anticancerigen. Coacaza neagra este un fruct din familia saxifragaceelor. Frunzele, fructele si uleiul extras din coacaza neagra poate vindeca o multime de afectiuni datorita bogatiei compusilor sai: vitamina C: mai bogata in vitamina C decat kiwi sau portocala, coacaza neagra contine intre 177 si 187mg de vitamina C la 100g de fructe; antioxidanti - bogata in vitaminele A si C, coacaza neagra contine si polifenoli care protejeaza organismul de radicalii liberi; fibre - fructele de coacaza contin in jur de 5,5g de fibre la 100g de fructe. Deci, consumand coacaza neagra in mod regulat vei asigura buna functionare a sistemului intestinal; coacaza neagra contine si calciu si fier. Iata cum putem folosi coacazele negre ca medicament:

Sucul de coacaze negre: N-ar trebui sa lipseasca din nici o casa. Coacazele negre se desprind de pe ciorchine si se spala foarte bine, se zdrobesc cu o furculita pana devin ca o pasta, care se pune apoi intr-un tifon curat si se stoarce cu mana. Se va obtine un suc negru, care are efecte terapeutice exceptionale; restul de fruct care ramane dupa stoarcere poate fi folosit la dulceata, prajituri ori inghetata. Sucul de coacaze negre se administreaza intern, inainte de masa cu un sfert de ora, pe stomacul gol - 6-12 linguri la adulti si 5-10 lingurite la copii, eventual cu adaos de miere.

Coacaze negre uscate: Se culeg ciorchini de coacaz negru si se pun la uscat, foarte rasfirati, intr-un loc bine ventilat si cu foarte multa caldura (altfel fructele se strica). Indicat este ca fructele sa se expuna pe bucati de hartie, direct la soare, pana se deshidrateaza complet si devin zbarcite asemeni stafidelor. Din aceste coacaze negre uscate se prepara prin macinare cu rasnita electrica de cafea o pudra cu efecte vitaminizante extraordinare.

Siropul de coacaze negre: Este, dupa parerea parintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sanatate pentru gat si caile respiratorii superioare. Fructele de coacaz se spala foarte bine (fara insa a le zdrobi prea tare) si se pun intr-un borcan intre straturi de miere - un strat de fructe de jumatate de deget grosime se acopera cu un strat de miere de un deget grosime. Se lasa vreme de doua luni, dupa care se filtreaza prin tifon sau se consuma ca atare. Acest preparat va fi gata chiar in mijlocul toamnei, fiind un extraordinar mijloc de protectie impotriva guturaiurilor, bronsitelor si puseelor reumatice, specifice acestei perioade.

Uleiul din seminte de coacaze: Se obtine prin presarea la rece a semintelor, din care rezulta un ulei de culoare galben-verzuie bogat in: acid gama linoleic, acid alpha linoleic, vitamina E, F, etc. Este antiinflamator, antioxidant, antiacneic, detoxifiant, hidratant, tonic. Este bun pentru sistemul imunitar si tensiunea arteriala.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

coacaze negre anemie detoxifiere intarirea oaselor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013514 (s)