News Flash:

Cum consumam fructe daca avem gastrita?

2 Ianuarie 2014
2576 Vizualizari | 0 Comentarii
Unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care oamenii nu consuma fructe este afectiunea stomacului numita “gastrita”. Mai precis, disconfortul oferit de aciditatea unor fructe in contact cu inflamatii ale stomacului.
La randul ei, gastrita a devenit o boala extrem de intalnita in secolul al XXI – lea, fiind o afectiune generata de alimentatia incorecta (alimentele uscate, orele de masa neregulate, alimente bogate in grasimi, infometare), medicamente in exces, dar si de stres – coordonate care definesc lumea moderna, noteaza csid.ro.
Insa, doctor Serban Damian, specialist in nutritie, ne recomanda sa nu renuntam in niciun caz la fructe, ci sa testam toleranta organismului la o paleta larga de fructe, apoi sa le consumam pe cele care sunt tolerate de stomac, in detrimentul celor care ne provoaca o stare de rau.
Usor acceptate de un organism care sufera de gastrita sunt, de exemplu, bananele.
Acestea sunt recomandate chiar si pentru tratarea inflamatiilor de la nivelul stomacului, alaturi de legume precum orezul sau cele bogate in vitamina C.
Mai mult, toate fructele tolerate ar trebui decojite inainte de consum.
Pe lista neagra se afla fructele cu aciditate mare, cum ar fi portocalele sau lamaile, de aceea eficient ar fi sa le evitati in stare cruda.
Asadar, un alt mijloc prin care putem pastra fructele in alimentatia noastra zilnica, este prepararea lor sub diverse forme: un mar fiert nu mai produce aciditate si isi pastreaza proprietatile in proportie de 90%.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fructe gastrita aciditatea boala alimentatia incorecta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2171 (s) | 34 queries | Mysql time :0.063491 (s)