News Flash:

Cum alegi cea mai proaspata carne de porc, vita sau peste: detaliile la care trebuie sa fii atent

18 Mai 2018
18597 Vizualizari | 0 Comentarii
Prospetimea carnii este foarte importanta, atat pentru un gust mai bun al preparatelor, cat si pentru sanatate. Site-ul culinar foodnetwork.com recomanda  verificarea datelor de pe ambalaj si consultarea macelarului sau a negustorului de peste cu privire la data la care a primit marfa. In caz ca esti, insa, pe cont propriu, trebuie sa ai in vedere mai multe detalii care iti vor „spune” cat de proaspata este carnea pe care intentionezi sa o cumperi:  
  1. Carnea de vita: Carnea de vita pentru friptura trebuie sa aiba o nuanta puternica de rosu, grasime si os. Cu cat carnea este mai veche si cu cat este tinuta la aer mai mult timp, culoarea se schimba in maro cu tente de gri, iar oasele se decoloreaza.  
  2. Carnea de pui: Carnea de pui fara piele trebuie sa fie de culoare roz si sa para umeda. In cazul puiului cu piele, nuanta pielii trebuie sa varieze de la alb la galben foarte deschis. Indiferent de culoare, aceasta trebuie sa fie uniforma si sa nu prezinte pete.   
  3. Carnea de peste: Persoanele care nu locuiesc langa ocean sau in apropierea unei zone de pescuit cumpara, cel mai probabil, carne de peste congelata. Cei mai multi comercianti ingheata capturile de indata ce le-au prins, pentru ca pestele sa isi pastreze textura si aroma. Recomandat in cazul carnii de peste este ca aceasta sa fie gatita chiar in ziua in care a fost cumparata, sau cel tarziu a doua zi. Cand cumperi file de peste, fii atent la carne, care trebuie sa fie ferma si deschisa la culoare. Pestii proaspat prinsi din ocean sau din ape sarate au, de obicei, un miros specific, de sare, in timp ce pestii capturati in lacuri nu ar trebui sa aiba deloc miros. Ochii pestelui trebuie sa fie larg deschisi, iar solzii lor stralucitori. Verifica si daca branhiile acestora sunt rosii, nu maro. 
  4. Creveti: Crevetii, pe care ii gasesti aproape intotdeuna congelati, trebuie sa aiba carnea tare si stralucitoare, fara zone decolorate sau puncte negre. Un miros usor sarat este un semn bun, in timp ce aroma de amoniac inseamna ca ar fi mai bine sa ii arunci.  
  5. Carnea de miel: Culoarea carnii de miel poate varia de la roz la rosu inchis. Cu cat este, insa, mai deschisa culoarea, cu atat este mai proaspata carnea. Evita carnea de miel a carei grasime a luat deja o nuanta galbuie.  
  6. Carnea de porc: In cazul carnii de porc, culoarea roz, fermitatea carnii, grasimea si oasele albe, usor umede, sunt semne de prospetime. Este de evitat carnea de porc cu pete maronii sau zone decolorate. 
  7. Scoici, midii si moluste: Evita scoicile, midiile si molustele cu cochilia crapata. Daca le depozitezi intr-o punga de plastic, gaureste punga pentru a le lasa sa respire. Arunca orice scoica, molusca sau midie a carei carapace nu se deschide in timpul gatitului.
sursa: adevarul.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sanatate peste carnea creveti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1581 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032701 (s)