News Flash:

Cu intoleranta la gluten nu e de glumit!

29 Septembrie 2016
1579 Vizualizari | 0 Comentarii
Intoleranta la gluten
Glutenul din anumite cereale poate sa cauzeze adevarate probleme persoanelor care sufera de boala celiaca. Descopera cateva simptome neobisnuite, cauzate de intoleranta la gluten.
Intoleranta la gluten si boala celiaca apar atunci cand organismul nu poate sa tolereze glutenul. Acest lucru impiedica absorbtia efcicienta a substantelor nutritive si perturba buna functionare a sistemului digestiv. Glutenul este o proteina care se gaseste in grau, secara, orz, dar se poate ascunde si in produse precum branza cu mucegai albastru, sosul de soia, cafeaua cu diverse arome, bere sau orice produse de panificatie.
Site-ul Ideaspots a facut o lista cu simptomele pe care poate pana acum le ignorai, dar care pot sa ascunda o intoleranta la gluten. Iata asadar care sunt acestea si vezi daca te confrunti cu ele!

Semnele care arata ca ai putea avea o afectiune mai grava decat o simpla durere de stomac 
1. Dureri puternice de stomac
Nu vorbim despre un usor disconfort digestiv, ci de dureri puternice de stomac care este posibil sa apara de fiecare data dupa ce ai consumat la masa produse care contin gluten. Daca ai constatat acest lucru este de preferat sa te adresezi unui medic gastroenterolog pentru a face mai multe investigatii.
2. Ameteli si senzatie de lesin
Daca ai frecvent ameteli si stari de lesin este foarte posibil ca ele sa fie provocate de o intoleranta la gluten. De asemenea, senzatia de asa numita "ceata pe creier" este destul de des intalnita in cazul persoanelor sensibile la gluten. Acest lucru se intampla pentru ca glutenul poate sa cauzeze inflamatii la nivelul creierului, diminuand capacitatea de concentrare. 
3. Schimbari bruste de dispozitie si stari depresive
Starile de anxietate, irascibilitate si suparare fara motiv sunt adesea constatate de persoanele care sufera de boala celiaca.
Glutenul perturba procesul de digestie si interfereaza cu absorbtia anumitor substante vitale cum ar fi vitaminele din complexul B, fierul, vitamina D, acizii grasi omega-3 si zincul. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru sanatatea creierului si imbunatatirea starii de spirit. 
4. Migrene puternice
Acestea apar adesea la o jumatate de ora sau o ora dupa o masa care a inclus alimente cu gluten. 
5. Senzatie accentuata de mancarime a pielii
Cand sistemul digestiv nu poate sa digere glutenul, este foarte posibil sa-si faca aparitia acea senzatie suparatoare de mancarime peste tot. Din cauza inflamatiilor care apar in corp, sistemul imunitar creeaza anticorpi pentru a le combate, insa tot acestia pot sa fie responsabili de acest efect de mancarime generat la nivelul pielii.
6. Oboseala permanenta
Starea permanenta de oboseala este adesea asociata cu intoleranta la gluten, sustin specialistii. Corpul este supus unui stres continuu de fiecare data cand consumi gluten, iar nivelul tau de energie este firesc sa fie unul foarte scazut in aceste conditii.
7. Intoleranta la lactoza are manifestari similare
Daca deja stii ca ai o problema cu lactoza pe care nu o digeri cum trebuie, sa stii ca este foarte posibil ca si glutenul sa fie o povara pentru sistemul tau digestiv. Cea mai buna solutie este sa testezi si sa notezi efectele dupa fiecare masa.
8. Dureri articulare
Glutenul poate sa genereze durere si aparitia inflamatiilor la nivelul articulatiilor.

5 tipuri de faina care nu cresc glicemia si scad riscul de cancer 
sursa: eva.ro

glutenul cereale boala celiaca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028525 (s)