News Flash:

Cu ce poti inlocui painea ca sa nu te ingrasi

11 Decembrie 2017
35188 Vizualizari | 0 Comentarii
Painea alba este consumata in cantitati exagerate, iar acest lucru are un efect negativ asupra sanatatii. In primul rand, faina alba rafinata care sta la baza painii nu aduce nicio substanta nutritiva, ba mai mult favorizeaza aparitia diverticulilor, adica niste buzunarase in colon unde se retin o parte din substantele nedigerate. Acest lucru poate sa provoace tulburari in orice parte a organismului, iar daca ai constatat ca suferi de probleme intestinale este foarte posibil ca faina alba si consumul exagerat de paine alba sa fie de vina.

Slabeste intr-o saptamana cu dieta cu paine prajita 
Cele mai bune solutii ca sa inlocuiesti painea
1. Daca iti plac lipiile iata o alternativa pentru a face wrap-uri delicioase fara faina alba:
  • foloseste frunze de salata, varza, salata chinezeasca pentru a inveli ingredientele pe care vrei sa le folosesti.
  • poti sa faci lipii din faina de porumb sau din faina integrala.
2. Daca-ti plac sandvisurile in chifla iata cu ce o poti inlocui:
  • doua ciuperci mai mari, facute putin pe grill
  • cu felii de rosii pe post de chifla.
3. Daca-ti plac sandvisurile cu felii de paine iata cu ce le poti inlocui:
  • cu jumatati de castravete, curatate de samburi.
  • cu felii de ardei rosu.
  • cu felii de vanata facute pe gratar.
  • cu felii de dovlecel facute pe gratar.
Toate aceste ingrediente le poti folosi la fel ca painea si sa pui intre ele sunca, piept de pui, crema de branza, carne tocata, fasole boabe si orice alte ingrediente preferi. 
4. Daca iti place sa mananci multa paine cu diverse mancaruri gatite o poti inlocui cu succes cu:
  • quinoa fiarta
  • mei fiert
  • orez, de preferat integral fiert
  • hrisca fiarta
  • orz fiert.
5. Reteta de paine sanatoasa: fara faina si fara drojdie
Ingrediente
  • - 1 cana cu seminte crude de floarea-soarelui
  • – 1/2 cana cu seminte de in
  • – 1/2 cana cu nuci (de care preferi)
  • – o cana si jumatate cu fulgi de ovaz
  • – 2 linguri cu seminte chia
  • – 4 linguri cu tarate de psyllium
  • – 1 lingurita cu sare de mare
  • – 1 lingurita cu miere (optional)
  • – 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • – o cana si jumatate de apa calduta.
Am pus toate ingredientele uscate intr-un castron mare, dupa care am turnat uleiul si cate putin din apa calduta pana s-a omogenizat tot. Am tapetat tava pentru cozonac cu o foaie de copt, am turnat compozitia si am nivelat-o cu o lingura. Se lasa sa stea la temperatura camerei 2 ore sau peste noapte/zi. Abia apoi se introduce in cuptorul incalzit 20 de minute, dupa care se scoate din tava si se pune cu fata in jos direct pe grilajul de la cuptor, lasandu-se la copt inca aproximativ 30 de minute. Nu se feliaza inainte de a fi racita complet si se pastreaza la frigider intr-un recipient inchis.

Care este cea mai sanatoasa paine 
sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

painea alba colon tulburari probleme intestinale paine ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1864 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039568 (s)