News Flash:

Creste-ti rezistenta oaselor cu ulei de masline

9 Ianuarie 2013
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
Un nou studiu arată că înlocuirea uleiurilor bogate în grăsimi saturate cu uleiul de măsline ne ajută să ne menținem rezistența oaselor și a a articulațiilor.
Cercetătorii susțin că persoanele care consumă mai mult ulei de măsline, au nivelurile de osteocalcină mai mari, spre deosebire de cei care optează pentru alte tipuri de ulei.
Osteocalcina este, după colagen, a doua proteină cu rol structural, componentă a țesutului osos, implicată în procesul de fixare al calciului.
Astfel, riscul de a dezvolta osteoporoză este mai mic în cazul persoanelor care consumă ulei de măsline. Cunoscută drept “boala oaselor de sticlă”, osteoporoza este una dintre cele mai comune afecțiuni osoase, care crește riscul fracturării oaselor, întrucât densitatea minerală osoasă este scăzută, iar structura oaselor se deteriorează treptat.
De aceea, specialiștii ne sfătuiesc să folosim ulei de măsline la gătit, să îl adăugăm la salate, să mâncăm mai multe legume și fructe și să reducem consumul de carne, unt, fast food și prăjituri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

osteocalcina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013171 (s)