News Flash:

Cozonac fara framantare: cum faci un cozonac pufos si delicios fara sa te spetesti

28 Aprilie 2016
2620 Vizualizari | 0 Comentarii
Cozonac fara framantare
Gospodinele care vor sa scape de framantatul cozonacilor pot incerca urmatoarea reteta de cozonac, pentru care nu trebuie sa depuneti efort decat 5 minute pentru pregatirea aluatului si alte 10 pentru intinderea si umplerea lui cu ingredientele dorite.
Ingrediente: 
Pentru cozonac: 
- 500 gr faina 
- 3 galbenusuri 
- 100 gr zahar 
- 100 gr unt topit 
- 300 ml lapte caldut 
- coaja de la o lamaie 
- 7 gr drojdie uscata 
- o pastaie de vanilie 
- sare
Pentru umplutura: 
- 80 gr zahar pudra 
- 200 gr nuca macinata 
- 20 gr cacao 
- 100 gr rahat
Fiind o reteta de cozonac fara framantare, se amesteca pur si simplu ingredientele de mai sus pentru cozonac, cu o lingura. Veti vedea ca, in scurt timp, se va forma aluatul, pe care nu-l veti framanta. Se amesteca pana se omogenizeaza totul si se lasa aluatul sa creasca pana ce isi dubleaza volumul. Pentru scurtarea timpului de dospire, aluatul se poate introduce in cuptor, care trebuie sa fie setat pe functia Warm Keeping (n.r. mentinere la cald), la 40 de grade celsius, daca aveti o astfel de optiune. Aluatul poate fi lasat la dospit si la temperatura camerei, insa va dura mai mult - circa o ora si jumatate. 
Dupa ce a dospit, aluatul se lasa la rece, in frigider, timp de 12 ore (se poate lasa la frigider pana la 24 de ore), conform retetei oferite de jamilacuisine.ro. Dupa ce a trecut timpul de repaos in care aluatul a stat in frigider, intindeti-l, umpleti-l cu ingredientele de mai sus (cele pentru umplutura cozonacului), iar apoi lasati-l sa ajunga la temperatura camerei si sa creasca putin. Se poate folosi tot functia „mentinere la cald” a cuptorului pentru a scurta timpul de dospire, sau il puteti lasa sa dospeasca la temperatura camerei timp de o ora.
Dupa aceste operatii, cozonacii se introduc la cuptor, la 160 de grade. Coacerea poate dura intre 40 si 50 de minute, in functie de cuptor. Cozonacii trebuie sa fie crescuti si rumeniti inainte de a-i scoate din cuptor. Acestia nu trebuie taiati cand sunt fierbinti, asadar asteptati sa se raceasca. Ii puteti taia cand sunt calduti sau la temperatura camerei. Puteti presara zahar pudra pe deasupra inainte de a-i servi.

framantatul cozonacilor pregatirea aluatului ingredientele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014404 (s)