News Flash:

Coplata nu ajuta guvernul dar incurca pacientii

22 Martie 2013
958 Vizualizari | 0 Comentarii
Tudor Ciuhodaru
Doctorul Tudor Ciuhodaru considera ca noua taxa pe sanatate-coplata-va aduce deservicii majore pacientilor si sistemului de urgenta Deputatul apreciaza ca se va ajunge la situatia paradoxala in care o noua taxa va genera cheltuieli suplimentare in sistemul medical. Deputatul reaminteste tuturor romanilor ca inainte de alegeri actuala majoritate a clamat abolirea coplatii dar pe 12 martie 2013 cei 238 de deputati ai majoritatii au votat impotriva proiectului meu legislativ ce prevedea eliminarea coplatii.
 
      ,, Coplatata nu ajuta guvernul dar incurca pacientii si sistemul.de sanatate. Pacientii vor evita sa plateasca aceasta taxa suplimentara in doua moduri: fie apeland la 112 chiar si pentru afeciuni minore ce va duce la aglomerarea pana refuz a ambulantei si a unitatilor de primire urgente ce vor deveni rapid ineficiente, fie amanand prezentarea la spital cu risc de agravare a afectiunii. Ambele moduri vor duce si la cresterea cheltuielor legate de asistenta medical, cheltuieli care nu ar fi existat daca aceasta coplata nu ar fi introdusa
 
In plus sumele colectate sunt infime pentru majoritatea USL dar importante pentru cei care platesc cu greu asigurarile de sanatate unde ajung sa reprezinte 13,5%. Asa zisa reducerea sumelor percepute e doar un cal troian pentru introducerea unei noi taxe ce va fi crescuta de cate ori va vrea majoritatea USL.
 
USL a votat impotriva propriului program guvernamental si mi-a respins pe 12 martie 2013 proiectul legislativ ce prevedea eliminarea coplatii. Cine mai poate crede ca vom avea 8 spitale regionale, medicatie pentru oncologici sau rezolvarea copiilor cu malformatii congenitale cardiace...
  Am identificat si propus  surse suplimentarea pentru finantarea sistemului medical precum modificarea sistemului de colectare a CAS, a clawback-ului, taxarea marilor averi precum si decontarea serviciilor medicale de catre cei care ajung la spital in urma exceselor etanolice sau de catre soferii surprinsi in trafic sub influenta alcoolui sau psihotropelor. Aceste masuri trebuie insotite de depolitizarea sistemului, o noua lege a sanatatii si consultarea socieatii civile pentru asigurarea unei mai bune gestionari a banului public.” 

Dr.Tudor Ciuhodaru
doctor in stiinte medicale
vicelider grup parlamentar PP-DD
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1879 (s) | 23 queries | Mysql time :0.051313 (s)