News Flash:

Copiii sunt tot mai interesati de site-urile care ofera informatii despre droguri si alcool

1 Iunie 2017
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
Copiii se joaca si acceseaza continut pentru adulti prin intermediul computerelor mai putin decat o faceau anul trecut, dar deschid site-uri cu informatii despre droguri, alcool si tutun mult mai mult. Ultima tema prezinta un interes deosebit pentru copiii din America de Nord, Oceania si Europa de Vest. In cazul Romaniei, site-urile de comunicare sunt pe primul loc, cu 47,66%, urmate de cele cu informatii despre alcool, tutun si droguri (26,05%)si jocuri pe computer (13,13%).
Raportul se bazeaza pe statisticile oferite de solutiile Kaspersky Lab pentru PC-uri Windows si Mac-uri, cu modulul de control parental activat. Acesta prezinta procentul de vizite sau tentative de vizitare a unor site-uri cu un continut potential daunator care se incadreaza intr-una dintre cele mai populare sapte categorii prestabilite: mijloace de comunicare pe Internet; alcool, tutun, droguri; jocuri pentru calculator; software, audio, video; e-commerce; limbaj explicit; continut pentru adulti.
Copiii au deschis site-uri de comunicare (cum ar fi platforme de social-media, servicii de mesagerie sau de e-mail) in 61% din cazuri, comparativ cu 67% in anul precedent (din mai 2015 pana in aprilie 2016). Jocurile au scazut de la 11% la 9%, iar site-urile pentru adulti reprezinta acum 1,2%, fata de 1,5%. In acelasi timp, vizitele paginilor care contin informatii despre droguri, alcool, tutun acum insumeaza 14% din totalul detectiilor, desi cifra a fost de numai 9%in etapa precedenta.
In Romania, copiii sunt atrasi cel mai mult de site-urile de comunicare, cu o proportie de 47,66%. Dintre acestea, Facebook ocupa primul loc detasat (90,56%), urmat de Google+ (3,32%) si Twitter (2,34%). Dupa urmeaza cele cu informatii despre alcool, tutun si droguri (26,05%), iar pe locul al treilea jocurile pentru computer (13,13%). Cea mai populara platforma online de jocuri pentru copiii romani este roblox.com (80,92%), urmata de minecraft.net (10,06%) si steampowered.com (6,70%).
”Observam o mare schimbare in activitatea online a copiiilor: trecerea de la computere la dispozitive mobile”, comenteaza Anna Larkina, Web-content Analysis Expert la Kaspersky Lab. “Copiii folosesc acum computerele doar pentru a vizita site-uri care nu au aplicatii echivalente pentru mobil sau care sunt mai usor de vazut pe ecrane mari. Acest lucru ar putea sa explice de ce scade proportia detinuta de site-urile de comunicare deschise de pe computere, in timp ce proportia paginilor din categoria “Alcool, tutun, droguri” este in crestere. Scaderea categoriei jocurilor nu inseamna ca acum copiii se joaca mai putin pe computer. Ei tind sa aleaga cateva site-uri si sa ramana la ele, dar pot sa petreaca o gramada de timp jucandu-se.”
Site-urile despre droguri, alcool si tutun sunt cele mai populare in America de Nord (32%), Oceania (30%) si Europa de Vest (26%).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

copiii adulti informatii droguri alcool tutun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1568 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023672 (s)