News Flash:

Copiii maltratati in copilarie pot deveni foarte usor depresivi atunci cand cresc

13 Martie 2013
1616 Vizualizari | 0 Comentarii

Materia albă a creierului se distinge de materia cenuşie, unde se concentrează neuronii, fiind formată din reţele de fibre nervoase învelite în mielină, care permit transferul de semnale în cantitate mare şi facilitează comunicarea între diferitele zone ale creierului. Maltratarea în perioada copilăriei lasă urme în materia albă a creierului, ceea ce ar putea explica tulburările depresive sau recurgerea la droguri, potrivit cercetătorilor americani.
În cadrul unui studiu efectuat în SUA, oamenii de știință au descoperit că perturbările la nivelul materiei albe observate la adolescenţii maltrataţi în copilărie pot fi asociate cu un risc crescut de tulburări psihiatrice, în special depresie, comportamente de dependenţă şi utilizare de droguri.
Cercetarea a fost efectuată pe un grup de 19 adolescenţi care nu prezentau nicio tulburare psihiatrică, dar care au fost brutalizaţi în copilărie.
Ei au fost victimele unor violenţe psihice, abuzuri sexuale sau au asistat la scene de violenţe în cadrul familiei lor înainte de împlinirea vârstei de 12 ani.
La sfârșitul celor 5 ani de monitorizare, cercetătorii au ajuns la concluzia că cinci tineri din cei 19 au dezvoltat o depresie, faţă de unul singur din grupul martor şi că patru au devenit consumatori de droguri, faţă de unul din celălalt grup. În cazul lor s-au observat modificări la nivelul materiei albe.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2243 (s) | 34 queries | Mysql time :0.055599 (s)