News Flash:

Controale in spitale. Primele vizate: spitalele judetene de urgenta

1 Iunie 2012
1458 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Sanatatii va demara, incepand de astazi, o ampla actiune de verificare a unitatilor spitalicesti, a anuntat Vasile Cepoi, ministrul de resort. Actiunea se va desfasura in mai multe orase, vizand atat unitatile subordonate MS, cat si pe cele aflate in subordinea autoritatilor locale. "O prima etapa o reprezinta verificarea spitalelor de urgenta judetene si din municipiul Bucuresti si este vorba de 52 de unitati sanitare. Vor urma alte unitati din subordinea Ministerului Sanatatii si unitati sanitare stabilite si propuse de catre directiile de sanatate publica, in functie de ponderea pe care acestea o au in acordarea de asistenta medicala de spital", a declarat Vasile Cepoi.

Actiunea de control are drept scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente si materiale sanitare din spitale, dar si evaluarea situatiei financiare a unitatilor sanitare. Spitalele vor avea obligatia sa prezinte transparent modul in care isi cheltuie fondurile si sa afiseze pe site-urile proprii bugetele de venituri si cheltuieli.

De asemenea, in cadrul actiunii de control, se va avea in vedere verificarea nivelului creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea  pacientilor, dar si cu utilitatile, respectarea obligatiilor unitatilor sanitare legate de asigurarea medicamentelor si materialelor sanitare necesare asiguratilor pe perioada internarii, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient  conform OMS nr. 1100/2005, respectarea criteriilor de internare pentru pacientii internati in regim de spitalizare continua sau de zi pentru care au fost raportate spre decontare/decontate servicii in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate, modul de gestionare a programelor de sanatate, numarul pacientilor ajunsi in spital in urgenta si cati dintre acestia au fost internati.

Componenta comisiilor de control
Comisiile de control sunt mixte, alcatuite din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si din cei ai caselor de asigurari de sanatate. Actiunea de verificare se va defasura pana pe data de 8 iunie, iar echipele au termen de a intocmi rapoartele de control in maxim 5 zile lucratoare de la finalizarea actiunii de control. Saptamana viitoare, marti, va fi organizata o videoconferinta cu directiile de sanatate si echipele de control pentru un raport preliminar. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1516 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014479 (s)