News Flash:

Consumul regulat de peste reduce riscul aparitiei de polipi colonici

8 Martie 2013
1622 Vizualizari | 0 Comentarii

Polipii sunt formaţiuni care se dezvoltă la nivelul colonului. Cei mai mulţi sunt benigni, însă unii se pot transforma în cancer colo-rectal.În cadrul studiului realizat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii Harvard au fost monitorizate 5.300 de persoane. Acestea au fost supuse unei colonoscopii, analiză prin care se vizualizează colonul şi prin care se pot evidenţia polipii la acest nivel. Femeile care consumă peşte de trei ori pe săptămană au un risc mai mic de a face polipi la colon, se arată într-o cercetare recentă.

Au fost comparate 1.400 de femei fără polipi cu 456 de participante cu aceste formaţiuni la nivelul colonului şi s-a ţinut cont de alţi factori precum vârsta, fumatul şi administrarea de aspirină.

Femeile care consumau în jur de trei porţii de peşte pe săptămână au avut un risc cu 33% mai mic de a le fi depistaţi polipi la colon în comparaţie cu femeile care mâncau mai puţin de o porţie de peşte pe săptămână.

Specialiştii spun că acizii graşi Omega 3 au efect antiinflamator similar aspirinei, putând preveni dezvoltarea polipilor.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

colonoscopii dezvoltarea polipilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1432 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013582 (s)