News Flash:

Consumul de vin poate reduce riscul bolilor cardiovasculare

16 August 2017
447 Vizualizari | 0 Comentarii
Un pahar sau doua de vin consumat in fiecare seara poate reduce cu 25% riscul de a dezvolta diverse boli, potrivit unui studiu SUA. Acesta sustine ca cei care consuma in mod regulat cantitati moderate de vin reduc probabilitatea de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, relateaza gandul.info, care citeaza The Independent.
Studiul, efectuat de Colegiul American de Cardiologie, subliniaza ca alcoolul consumat in exces poate deveni extrem de daunator pentru sanatate si poate scurta speranta de viata daca nu este consumat in cantitati moderate. ,,Exista un echilibru delicat intre efectele benefice si cele negative ale consumului de alcool, care trebuie explicate consumatorilor si pacientilor”, a precizat Bo Xi, autorul studiului.
La cercetare au participat 333.247 de persoane intre 1997 si 2009, timp in care pacientii au fost in mod regulat obligati sa dezvaluie detalii in ceea ce priveste consumul lor de alcool. Studiul a constatat ca persoanele care consuma alcool in exces au o speranta de viata mai scazuta cu 25% comparativ cu cei care au baut moderat. De asemenea, consumatorii de alcool in cantitati mari sunt cu 67% mai expusi riscului de a dezvolta cancer.
Un pahar de vin consumat seara ar putea sa creasca nivelul de creativitate, conform unui studiu similar realizat in Austria. Explorand legatura dintre creativitate si consumul redus de alcool, cercetarile publicate in ,,Constiinta si Cognitie” de catre dr. Mathias Benedek au aratat ca o cantitate moderata de alcool poate spori capacitatea creierului si, prin urmare, poate spori capacitatea pentru activitati creative, cum ar fi scrisul.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vin boli alcoolul sanatate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2240 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025429 (s)