News Flash:

Consumul de peste si fructe de mare cu mercur poate creste riscul imbolnavirii de scleroza

22 Februarie 2017
595 Vizualizari | 0 Comentarii
Cauza exacta a sclerozei laterale amiotrofice – cunoscuta si ca boala lui Lou Gehrig  - este inca necunoscuta, studiile facute pana acum insistand insa asupra faptului ca mercurul ar putea fi un factor de risc in aceasta afectiune a sistemului nervos. Boala ataca neuronii din creier si de la nivelul maduvei spinarii si nu poate fi vindecata. Potrivit agerpres.ro, care citeaza un studiu preliminary al Academiei Nationale de neurologie, in SUA, principal expunere la mercur este consumul de peste si de fructe de mare contaminate. In cadrul studiului, cercetatorii americani au facut un sondaj care a cuprins 518 persoane, din care 294 bolnave de scleroza si 224 sanatoase si au ajuns la concluzia ca printre aceia care consumasera regulat peste, 25% care fusesera expusi mai mult la mercur aveau un risc de 2 ori mai mare de a face boala. 
Autorii studiului au recomandat consumatorilor sa aleaga acele specii de peste cu continut scazut de mercur si sa-l evite pe cel provenit din ape contaminate. Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA) din SUA recomanda ca femeile la varsta fertila si copiii sa manance de tri ori pe saptamana peste ca somon sau sardine, cu nivel redus de mercur si bogati in nutrienti ca omega-3. FDA recomanda de asemenea sa se evite pestele cu continut ridicat de mercur precum pestele spada sau rechinul.

mercurul boala neuronii creier
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022049 (s)