News Flash:

Consumul de carne rosie creste riscul de diabet

25 Noiembrie 2011
1449 Vizualizari | 0 Comentarii

Consumul zilnic de carne rosie, in special aceea procesata, creste riscul de aparitie a unui diabet de tip 2 (sau diabetul adult), este concluzia specialistilor, relateaza passionsante.be.

Cel mai amplu studiu realizat pan a acum pe aceasta tema, realizat de cercetatori de la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Harvard (SUA) afirma ca faptul de a manca circa 100 de grame de carne rosie zilnic creste cu 19% riscul de a deveni diabetic de tip 2. Iar probabilitatea este si mai ridicata daca acea carne rosie este consumata sub forma de carnati, hot-dog si mezelarie, riscul crescand in acest caz cu 51%.

Date publicitatii in revista "American Journal of Clinical Nutrition", aceste rezultate au fost validate tinand cont de varsta, indicele de masa corporala si de alti factori concomitenti. Autorii sfatuiesc oamenii sa inlocuiasca in alimentatia lor carnea rosie - sau macar o parte din cantitatile ingerate in mod obisnuit - cu surse de proteine mai sanatoase, cum ar fi lactatele degresate, nucile sau cerealele complete, care exercita o actiune preventiva contra diabetului adult, o maladie foarte la moda.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1623 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020309 (s)