News Flash:

Consumul constant de somon afumat poate duce la cancer de san

5 Noiembrie 2018
191 Vizualizari | 0 Comentarii
somon afumat

76% din somonul afumat si comercializat in Romania este somon de crescatorie, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori. Potrivit sursei citate, numai 12% din somonul afumat sau congelat provine din ferme piscicole certificate, care respecta codurile de bune practici din domeniul pisciculturii, potrivit digi24.ro.

Totodata, doar 5% din somonul comercializat in Romania este certificat BIO, mai constata asociatia. Studiul atrage atentia asupra faptului ca femeile gravide si copii nu trebuie sa consume somon de crescatorie, din cauza continutului de pesticide, metale grele si dioxine. „In fermele piscicole din Norvegia se folosesc anual circa 67.000 tone de substante chimice pentru a combate parazitii pestilor!

In majoritatea fermelor piscicole hrana somonilor este formata din faina de peste, ulei de peste, soia modificata genetic si coloranti artificiali!”, potrivit studiului, care adauga ca n unele ferme piscicole din Europa se creste somon modificat genetic.

Asociatia atrage atentia asupra mai multor probleme de sanatate pe care le poate declansa consumul constant de somon afumat somonul afumat printre care cancer de san, alergii, listerioza, afectiuni cardiovasculare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

somon toxine somon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022734 (s)