News Flash:

Consideratii asupra suplimentelor alimentare

25 Februarie 2013
1747 Vizualizari | 0 Comentarii

CONSIDERAŢII ASUPRA SUPLIMENTELOR ALIMENTARE,
CELL-FX.
Este un nou produs din categoria volumizatoarelor celulare. Această acţiune volumizatoare a celulei musculare se datorează următoarelor elemente din compoziţia CELL-FX:
-creatină monohidrată ULTRAPURE;
-D-RIBOSE;
-glutamină;
-arginină;
-taurină;
-BCAA: isoleucină, leucină şi valină;
-dextroză.
CELL-FX, are în principal două efecte asupra organismului:-volumizarea celulei musculare-prin atragerea de apă în celulă, o condiţie obligatorie pentru sinteza proteinei , sau altfel spus pentru desfăşurarea proceselor anabolice care au ca rezultat creşterea în masă musculară.
-creşterea nivelului energetic, prin regenerarea ATP(combustibilul celular), cel care face posibilă contracţia musculară. Acest lucru se realizează atât pe termen scurt sau imediat, cât şi pe termen lung, prin refacerea nivelului de glicogen din ficat şi fibra musculară.
Pentru ca CELL-FX să-şi poată îndeplini sarcinile trebuie luat în considerare încă un singur element care trebuie adăugat, înainte, pe timpul şi imediat după efectuarea antrenamentului şi anume APA:
Pe lângă cele două efecte principale, deja menţionate ale CELL-FX asupra organismului, mai sunt şi altele pe care le voi prezenta în continuare, când vom descreie acţiunea şi rolul fiecărui component al produsului.
CREATINA MONOHIDRATĂ ULTRAPURE,
Creatina este un aminoacid metabolic natural pe care organismul uman îl foloseşte înmulte procese. Unul din cele mai importante roluri ale creatinei este acela de a produce energie ,care este esenţială pentru a se produce contracţia musculară. Dar mai întâi să vedem cum lucrează muşchii. Muşchii folosesc oxigen pentru a produce energie, dar acest proces este destul de lent. Atunci când se fac exerciţii foarte intense, cum este cazul în culturism, muşchii au nevoie de sursă imediată de energie rapidă, explozivă.
În astfel de situaţii organismul apelează la un procesm chimic care va produce energia explozivă de care are nevoie şi anume ATP-ul (adenozin trifosfat), care va fi transformată în ADP8adenozin difosfat).
Creatina întreţine procesul de formare a ATP. Suplimentând dieta cu creatină va fi mai mult ATP disponbil şi ca atare organismul va avea acces la mai multă energie şi totodată mai rapid. Acest lucru va permite ca noi să ne antrenăm mai intens şi mai mult-având o forţă mai mare şi accelerând procesul creşterii muşchilor.
Un alt rol important al creazinei este acela de volumizator al celulei musculare, adică celulele vor deveni superhidratate datorită creatinei şi apei. Acest lucru ajută la sinteza proteinei şi totodată la încetinirea proceselor catabolice. Fibrele musculare vor deveni mai mari şi mai puternice. Practic superhidratarea contribuie la mărirea volumului muscular şi la formarea de noi ţesuturi musculare, ceea ce noi numim creşterea masei musculare.
Pe lângă ste efecte, creatina mai ajută la educerea grăsimilor din sânge(colesterol şi trigliceride) împiedicând sclerozarea vaselor sanguine, scăzând astfel riscul bolilor cardiovasculare.
De asemenea, creatina îmbunătăţeşte metabolismul zahărului din sânge prin îmbunătăţirea sensibilităţii corpului la insulină, ajutând astfel la trecerea zahărului din sânge în celulele musculare mult mai rapid. Inabilitatea corpului de a face insulina eficientă în interiorul corpului numită şi rezistenţă la insulină, este de fapt factorul cheie în cazul diabetului, obezităţii şi chiar a unor boli ale inimii(numai în USA sunt peste 30 milioane de bolnavi).
Creatina monohidrată este cea mai eficientă formă de creatină, unanim recunoscută de oamenii de ştiinţă.
Muşchii
trebuie să fie plini cu creatină pentru ca aceasta să-şi facă efectul. Mai sunt şi alte forme de creatină, ca de exemplu creatina citrat, care se absoarbe mai rapid în sânge, dar pentru a avea aceleaşi efecte ca şi creatina monohidrată(90%creatină, plus 10% monohidrat de carbon), trebuie luate cantităţi duble de creatină citrat, deoarece conţine doar 40%creatină, diferenţa fiind reprezentată de citrat, şi în plus este şi foarte scumpă. Creatina fosfat are aceeaşi eficienţă ca şi creatina monohidrat. Nu este cu nimic mai presus şi iată şi de ce: când creatina fosfat ajunge în intestin pierde moleculele de fosfat şi prin peretele intestinului se absoarbe nimai creatina singură. Acelaşi fenomen se petrece şi cu creatina monohidrat. Deci, indiferent ce tip de creatină ingerăm, în sânge ajunge numai creatina singură. Creatina fosfat după cum am mai arătat exste mai scumpă, cu o textură mai mare, gust şi miros deloc apetisant, fiind din punct de vedere al calităţilor organoleptice inferioară creatinei monohidrat.
 Creatina nu trebuie ţinută multă vreme în atmosfera deschisă, având efecte higroscopice, deoarece după câteva ore formează un derivat numit creatinină, care nu este benefică organismului. De aceea este contraindicat a se ţine cutiile în care se păstreză creatina deschise pentru mai multă vreme.
Un lucru important de reţinut este acela că, creatina trebuiesă fie de calitate superioară, precum este creatina ULTRAPURE, cu puritate de 99,99%,  care are certificare internaţională a calităţii. Creatina de slabă calitate conţine impurităţi dăunătoare organismului, având un slab efect în volumizarea celulei musculare şi creşterea nivelului energetic al organismului.
Doza zilnică este de 5-10 grame în faza de menţinere şi dublă în faza de încărcare musculară.
D-RIBOSE.
Riboza, este un zahar prezent în fiecare celulă din corp, fiind considerat punctul de plecare al ATP-ului. Fără riboză abilitatea organismului de a produce ATP scade cu 50% conducând la reducerea nivelului de energie şi eventual la epuizare prematură. Mai mult, practic fără riboză nu există energie.
Suplimentând cu riboză dieta se poate stimula imediat proporţia de ATP, astfel că muşchii vor continua să lfuncţioeze în condiţii optime. Riboza este benefică, în special pentru atleţii implicaţi în activităţi care necesită forţă explozivă(sprinterii, halterofilii, culturiştii, baschetbaliştii, fotbaliştii, karatiştii, boxerii, etc.).
După exerciţii intense, studiile au arătat că, nivelul ATP-ului scade cu 70% şi pentru refacerea lui sunt necesare câteva zile. Suplimentând dieta cu riboză, timpul de refacere se înjumătăţeşte. Beneficiile pe care le obţinem folosind riboza sunt următoarele:
-ajută la eliminarea acidului lactic prin refacerea rezervelor energetice ale celulei musculare;
-încetineşte procesul apariţiei oboselii musculare prin creşterea capacităţii de efort şi menţinerea acesteia la un nivel ridicat;
-îmbunătăţeşte refacerea muşchilor după efort prin refacerea rezervelor de ATP, care pot volumiza celulele musculare;
-ameliorează funcţionarea sistemului cardiovascular
prin creşterea cantităţii de sânge transportat într-o unitate de timp determinată, dinspre inimă şi de la inimă în sistemul circulator, acest fapt ducând la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, atât de necesară în cazul antrenamentelor intensive, fiind de asemenea benefică şi persoanelor care suferă de deficienţe enzimatice şi anumite boli coronariene.
Doza zilnică este de 3-5 grame pentru sportivi, dar chiar şi în cazul consumului unor doze mai mari de până la 30 grame zilnic nu s-au semnalat fenomene adverse.
Forma efervescentă sau adausul de dextroză cresc ritmul de absorbţie al ribozei în sânge. Combinaţia creatină+riboză creşte puternic forţa musculară şi accelerează procesul refacerii organismului după efort.

GLUTAMINA,
Glutamina
este cel mai abundent aminoacid din muşchi, care în timpu efortului fizic este pur şi simplu volatilizat din muşchi. Deoarece această volatilizare poate cauza pierdere de masă musculară şi slăbirea sistemului imunitar, glutamina este considerată drept  un aminoacid condiţionat esenţial.
Efectele glutaminei în organism sunt următoarele:
-combate pierderea de masă muculară(catabolismul muscular);
-contribuie la creşterea masei musculare;
-stimulează volumizarea celulei musculare;
-îmbunătăţeşte refacerea organismului după efort;
-îmbunătăţeşte parametri funcţionali ai sistemului imunitar;
-creşte nivelul energetic şi rezistenţa organismului;
-stimulează secreţia hormonului de creştere;distruge radicaliiliberi;
-îmbunătăţeşte capacitatea d concentrare, concizia gândirii şi buna dispoziţie;
-în combinaţie cu dextroza îmbunătăţeşte mult refacerea.
 ARGININA,
 Arginina este un aminoacid cu rol foarte important în organism şi anume:
Creşte sinteza hormonului de creştere, insulină şi creatină;
-dezintoxică organismul de rezidurile rezultate dinmetabolizarea proteinelor(acidul uric);
-protejează organismul de efectele negative ale consumului de steroizi anabolici;
-îmbunătăţeşte funcţiasexuală prin creşterea cantităţii de spermă şi îmbunătăţirea erecţiei;
-creşte producţia de acid nitric, care are efecte extraordinare în creşterea masei musculare;
-creşte şi menţine puterea de concentrare şi tonusul muscular;
-îmbunătăţeşte circulţia sanguină, menţinând pomparea muşchilor cel puşin 24 de ore după antrenament.
-îmbunătăţeşte memoria şi funcţionarea sistemului imunitar.
Doza zilnică este de 2-18 grame în funcţie de scopul urmărit.
Arginina lucrează foarte bine în combinaţie cu glutamina şi creatina.
TAURINA,
Taurina este un aminoacid condiţionat esenţial. Ea joacă un rol important în organism şi anume:
-este un  important volumizator al celulei musculare;
-ajută la transportul electrolitului în / din interiorul celulei;
-îmbunătăţeşte refacerea şi funcţionarea sistemului imunitar;
-scade atabolismul muscular şi ajută la creşterea în masă şi forţă;
-imită insulina, ajutând la intrarea aminoacizilor şi a zahărului în celule ;
-dă o stare de bună dispoziţie;
-ajută creierul şi sistemul nervos în combaterea anxietăţii;
dezintoxică organismul prin scăderea nivelului de colesterol din ficat şi subţiază(fluidizează)bila şi previne formarea pietrlor(calculilor).

-îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular prin îmbunătăţirea acţiunii contractile a inimii, astfel că pomparea devine mai puternică.
Doza zilnică nu a fost determinată, dar sportivii pot folosi până la 1.2 grame în 2-3 reprize, din care una în mod obligatoriu imediat după antrenament.
BCAA,
BCAA cuprinde trei aminoacizi: leucină, isoleucină şi valină.
Aceşti trei aminoacizi sunt foarte importanţi în organism deoarece 90% din totalul de aminoacizi obţinuţi din proteine şi folosiţi în organism sunt BCAA. Aceştia au  un rol energetic şi plasic în organism deoarece:
-stopează efectul catabolic şi cresc efectul anabolic (proteina conţine 36% BCAA);
-sunt o sursă importantă de energie în cazul epuizării rezervelor de glicogen;
-normalizează activitatea creierului prin producerea de serotină, o substanţă care participă la eliminarea stării de oboseală;
-asistă la transportul creatinei în ATP:
BCAA, lucrează foarte bine în tandem cu creatina şi arginina.
DEXTROZA,
 Dextroza este o monozaharidă care intră   direct în sânge, ajutând la refacerea rapidă a nivelului energetic. O cantitate de 70 grame de dextroză creşte secreţia de insulină, insulina fiind cunoscută ca fiind cel mai putrnic hormon.
Dextroza în combinaţie cu creatina sau/şi riboza creşte eficienţa acestora în proporţie de 150%.
Administrăndu-ne dextroză înainte, pe timpul şi imediat după antrenament vom putea proteja şi totodată reface rezervele de glicogen intramuscular.
 Acestea sunt componentele noului produs conceput şi procesat de către PRO NUTRITION. CELL-FX, fiecare element având un rol bine determinat în organism, completându-se reciproc pentru ca, în ansamblu să mărească efectele benefice ale produsului, care în final vor fi:
-un nivel energetic ridicat;
-o volumizare amximă a celulei musculare;
-efect catabolic minim;
-secreţie hormonală maximă;
-crearea condiţiilor anabolice optime pentru creşterea masei musculare.
Mod de utilizare:
- o măsură de produs dizolvată în 0,5 litri apă, dimineaţa va asigura un nivel energetic ridicat pe întreg parcursul zilei, pentru orice persoană.
-o măsură înainte şi una după antrenament, dizolvată în 0,5 litri apă vor asigura energia necesară pentru efectuarea antrenamentului, volumizarea maximă a masei musculare şi refacerea rapidă a organismului după efort.
Suplimente nutritive se gasesc In Iasi la iulius Mall, etaj 1, Zona Sport, sau pe www.bodylinemall.ro sau pe www.suplimenteshop.ro

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1994 (s) | 23 queries | Mysql time :0.061246 (s)