News Flash:

Conopida pane cu usturoi, ideala in zilele de post

6 Decembrie 2018
364 Vizualizari | 0 Comentarii
Conopida pane

In zilelel de post, cand ideile in bucatarie nu sunt dinmtre cel mai diverse, gospodinele pot opta pentru delicioasa conopida pane cu usturoi.

Ingrediente: 1 conopida, 4-6 catei de usturoi, 4 linguri cu faina, 1 pahar cu sifon, sare, 1 cana ulei, ketchup

Mod de preparare: Desfaceti conopida in buchete mari, puneti-o la fiert in apa care clocoteste si sarati. Fierbeti-o 15 min, scurgeti-o bine si treceti-o prin mujdei de usturoi, apoi prin faina si prin aluat obtinut din faina si sifon. Prajiti in ulei fierbinte, scoateti pe servetele de hartie si treceti pe un platou garnisit cu legume de sezon sau cu frunze de salata de toamna. 

Conopida este o sursa excelenta de vitamine si minerale: vitamina C, K, B6, B1, B2, B3, E, folat, calciu, magneziu, fosfor, potasiu si mangan. Mai contine si grasimi nesaturate si acizi grasi Omega-3. De asemenea, furnizeaza fibre dietetice si contine cantitati mici de zaharuri naturale.

Beneficiile pentru sanatate ale conopidei includ un risc redus de cancer, tulburari ale inimii si ale creierului. Ajuta la ingrijirea ochilor, mentine ehilibrul hormonal, detoxifica organismul si ajuta la scaderea in greutate. De asemenea, conopida apara impotriva radiatiilor ultraviolete si lupta impotriva diabetului, colitei si hipertensiunii arteriale. De asemenea, ajuta la mentinerea oaselor puternice, sanatatii celulare, echilibrului electrolitic si mentine niveluri oprime de colesterol.

Conopida contine si fitochimice, componente care stimuleaza enzimele de blocare a cancerului si protejeaza celulele organismului de stresul oxidativ si de daunele provocate de radicalii liberi. Consumul regulat de conopida asigura o circulatie sanatoasa a sangelui si ajuta la mentinerea vaselor de sange puternice, impiedicand acumularea de lipide. Acest lucru reduce riscul unor afectiuni precum ateroscleroza si promoveaza sanatatea cardiovasculara. Conopida contine fibre dietetice care ajuta digestia si promoveaza eliminarea toxinelor din organism. Impiedica riscul diferitelor afectiuni abdominale, cum ar fi ulcerul gastric si cancerul de colon. Contine indol-3-carbinol, care este eficace in tratamentul papilomatozelor respiratorii recurente cauzate de virusul papiloma care afecteaza corzile vocale, traheea, plamanii si bronhiile. Conopida consumata regulat ajuta la reducerea severitatii papilomatozei respiratorii.

sursa: restaurantedelux.ro

(A.M.)

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mancare post conopida pane mancare conopida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1904 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022765 (s)