News Flash:

Concluzie surprinzatoare: Alcoolul in cantitati mici, consumat regulat, ajuta ficatul

30 Mai 2011
7321 Vizualizari | 0 Comentarii

Riscul de steatoza hepatica (ficat gras) este redus cu 60% in cazul persoanelor care consuma frecvent, putin alcool. 

Consumul de alcool ramane o cauza principala a bolilor de ficat, dar acestea apar in urma unui consum excesiv. Cercetatorii au aratat ca, in cantitati mici, dar consumat regulat, alcoolul reduce riscul aparitiei "ficatului gras" (steatoza hepatica) cu 60%. Consumul frecvent de alcool este recomandabil abstinentei totale si chiar celei nesemnficative, din cand in cand, se sustine intr-un raport al Forumului International pentru Studiul Alcoolului, citat de Daily Telegraph.

Ficatul si alcoolul 

Studiul a fost realizat in Japonia pe 9.885 de subiecti, iar rezultatele au fost suprinzatoare. Maladia "ficatului gras" fost intalnita, cel mai des, la cei care consuma foarte rar alcool sau chiar deloc. Cercetarile suplimentare au aratat ca steatoza este asociata mai degraba cu excesul consumului de alcool decat cu frecventa. 

Ficatul gras, cauze si dieta 

Cel mai mic risc de steatoza l-au prezentat cei care consumasera alcool moderat, zilnic, timp de trei saptamani. Studii anterioare au aratat ca excesul de alcool conduce la inflamarea celulelor hepatice, iar o cantitate echilibrata o reduce. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021509 (s)