News Flash:

Tarhonul, condimentul care detoxifica ficatul

4 Martie 2011
6434 Vizualizari | 0 Comentarii

Tarhonul este o planta puternic parfumata, folosita atat in bucatarie cat si in fitoterapie. La noi in tara, tarhonul este o planta de cultura, nu creste spontan. Frunzele sunt lungi, ascutite, aromate si au gust amarui-acrisor. In scop fitoterapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei. Tarhonul contine uleiuri volatile, substante amare, saruri minerale, vitamine din grupul B, vitamina C. Iata cateva dintre beneficiile tarhonului:

Este foarte important pentru sistemul digestiv: alina crampele stomacale, mareste apetitul si ajuta digestiile lenese. Poate fi de ajutor celor care sufera de balonari, indigestie si sughit. De asemenea, ajuta la calmarea nervilor si in starile de oboseala. Tarhonul substituie cu succes sarea pentru persoanele care sufera de hipertensiune.

 Tarhonul poate, de asemenea, ajuta la cresterea secretiilor bilei pentru ficat si accelereaza procesul de eliminare a toxinelor din corp. In acest scop puteti folosi ceaiul de tarhon. Pentru aceasta luati o cana de apa fiarta si turnati-o peste cateva frunze de tarhon (o lingura) si lasati-le sa infuzeze 10 minute, dupa care beti acest ceai. Se recomanda sa se bea cel putin o cana de astfel de ceai pe zi.

Ceaiul de tarhon este leacul eficient si in cazul copiilor predispusi la paraziti intestinali. In acest caz se consuma cate doua cani de ceai, dimineata si seara. Inainte de a utiliza acest tratament, consultati si medicul.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tarhonul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1553 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020631 (s)