Local

Vasile Cepoi este noul director la CJAS

Publicat: 10 apr. 2001
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vasile Cepoi este noul director la CJAS
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:21842;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Si a doua proba de concurs, interviul, a fost trecut cu brio, urmand ca numirea sa soseasca in doua-trei zile •In ciuda unor presupuse interventii, postul a fost castigat de cel mai bun candidat

Concursul pentru ocuparea postului de director al Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate s-a finalizat, ambele probe fiind trecute cu brio de dr. Vasile Cepoi. La proba scrisa, desfasurata vineri, dintre cei opt participanti, doar dr. Cepoi a depasit baremul minim (n.r. – nota sapte) pentru participarea la interviu, obtinand nota 9.75. Au circulat numeroase zvonuri, ulterior neconfirmate, prin care se dorea, de catre conducerea judetului si reprezentantii unui anumit partid, ca fotoliul de director sa fie ocupat de alta persoana. „Intr-adevar, i-am dat avizul lui Emil Balteanu (n.r. – unul dintre concurenti), dar nu e vorba de a pune niste pile. Nu sunt deloc multumit de ceea ce s-a intamplat, pentru ca s-a lucrat impotriva lui. Balteanu e un om deosebit, care ar fi putut face putina ordine in aceasta institutie, dar nu a fost vrut acolo. Ceva nu este in regula. Imi pare rau ca spun asta”, a declarat prefectul Corneliu Rusu Banu.
Dupa aproape o saptamana de presupuse interventii la nivel inalt, cel mai bun a castigat concursul si va primi foarte curand ordinul de numire pe postul de director al CJAS. Sunt zvonuri ca s-ar fi facut lobby chiar de la Ministerul Sanatatii si Familiei, insa totul a fost infirmat. „Nu s-a facut nici un fel de interventie. Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate are conducere proprie. Aceasta institutie nu are nici o legatura cu ministerul. Ei dau examen, ei hotarasc, ei pun note, noi nu avem nici o legatura”, a declarat Luminita Gheorghiu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si Familiei.
La randul sau, directorul general al CNAS, Iulian Popescu, a confirmat castigarea concursului de catre dr. Cepoi, precizand ca, „in doua-trei zile, va fi trimis la Iasi ordinul de numire pe post a domnului Cepoi”.
Dupa o perioada „de proba” de trei luni, se va face o evaluare a activitatii desfasurate, dupa care directorul va fi definitivat pe post. „Am obtinut rezultatul pe care deja il stiti si acum astept ordinul de numire de la CNAS”, a precizat viitorul director al CJAS.
Doctorul Vasile Cepoi s-a nascut pe 27 octombrie 1954, in localitatea Tudora, judetul Botosani. Are doi copii, a absolvit facultatea in 1981 si de patru ani este medic primar. A lucrat la Spitalul CFR, sase ani la dispensarul din Deleni si din 1990 este medic in cadrul Clinicii de Nefrologie a Spitalului „C.I.Parhon”. (Z.I.)

Adauga un comentariu