News Flash:

De ce trebuie sa mesteci foarte bine alimentele inainte de a le inghiti

9 Februarie 2012
2613 Vizualizari | 0 Comentarii

Digestia incepe din gura - sau, daca ar fi sa ne luam dupa unii cercetatori, incepe din creier, in momentul in care te afli in fata portiei pe care urmeaza sa o mananci. Atunci ai doua variante: sa te repezi sa infuleci sau savurezi fiecare inghititura. Mestecatul pe indelete este alegerea ideala.

Stomacul nu are diniti, si nici pancreasul sau intestinele. In timp ce mesteci, creierul transmite semnale stomacului sa secrete sucuri gastrice, si tuturor organelor implicate in procesul digestiei, sa se pregateasca. Cu cat mesteci mai bine, cu atat stomacul are mai putin de muncit inutil. In felul acesta, substantele nutritive sunt extrase din alimente si se asimileaza in corp.

In caz contrar, sa nu te miri ca apare indigestia, ulcerul, balonarile, constipatia si chiar infarctul. Cand infuleci, nu apuci sa degusti suficient alimentele, fapt care te face sa mananci mai mult. O cantitate considerabila de hrana poate atunci sa ramana sa-si astepte randul la digestie, stagnand in stomac. In loc sa te simti plin de energie, va aparea o stare de oboseala, pentru ca energia ta va fi folosita pentru a digera hrana in exces.

Medicii ne recomanda sa mestecam fiecare inghititura de 20-30 de ori. Curand, iti vei da seama ca nu mai ai nevoie sa mananci asa de mult. Digestia va fi imbunatatita simtitor si, in cateva saptamani, s-ar putea sa observi si cum iti dispar centimetrii din talie. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

digestia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021799 (s)