News Flash:

Cum sa folosesti acest aliment ca medicament: este extrem de bun si trateaza zeci de boli

29 Ianuarie 2015
4920 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe langa substante minerale si glucide, vitaminele A, B1, B2 si C, usturoiul contine o multime de aminoacizi (mai ales aminoacizi esentiali), potasiu, fier, cupru, germaniu, zinc, proteine, lipide, acid ascorbic, ajoen- anticoagulant foarte puternic si peste 30 de compusi de sulf. Principalul compus chimic care se degaja la taiarea usturoiului este alicina.

Amestecul fabulos de miere de albine si usturoi. Vezi ce afectiune trateaza! 
Allicina este un compus anticancerigen cu mare importanta terapeutica. Dar are efect doar daca usturoiul este consumat in stare cruda, prin orice tratament termic acesta isi pierde efectul terapeutic. Allicinul se produce atunci cand catelul de usturoi este taiat, zdrobit sau macerat si cu cat este maruntit mai bine cu atat se produce mai multa alicina.
Iata cateva retete si indicatii de tratamente si remedii naturiste prin consumul de usturoi, simplu sau in combinatie cu alte plante:
- Pentru infectii si inflamatii se aplica, un amestec de miere cu usturoi pisat aplicat pe zona afectata sau direct un catel de usturoi tocat marunt pus intr-un tifon si infasurat pe locul cu problema.
- Amestecul din doua parti ulei si una usturoi combate astenia si depresia.

Usturoiul, inul si mierea, o combinatie care ucide raceala 
- Pentru reumatism sunt indicate frectiile cu usturoi de-a lungul coloanei vertebrale.
- Pentru durerile de dinti, luati un catel de usturoi, zdrobiti-l si frecati-va cu el gingia in zona dintelui bolnav. Daca durerea este mare, lasati usturoiul aproximativ o ora pe dinte.
- Pentru dezinfectarea plagilor si a ulceratiilor se realizeaza comprese cu otet de usturoi (30 g de usturoi ras, macerat 10 zile intr-o jumatate de litru de otet).
- Pentru vindecarea raiei, se face un decoct de usturoi (6 catei la un litru de apa).
- Pentru combaterea negilor se freaca zilnic negii cu un catel de usturoi proaspat pisat. Usturoiul are un puternic efect antiviral, iar negii se retrag treptat, deci necesita rabdare acest tratament.

Alimentele care te scapa de mirosul de usturoi 
- In caz de raceala, se curata de coaja 5 catei de usturoi, se zdrobesc si se amesteca cu 5 lingurite de zahar. Se pun la foc cu putina apa pana dau in clocot. Se ia oala de pe foc, se lasa 5 minute si apoi se strecoara. Se bea zilnic o lingurita de zeama.
- Pentru vindecarea bataturilor si portiunilor de tesuturi intarite, se aplica o capatana de usturoi calda, coapta in cuptor, de mai multe ori pe zi.
- Pentru vindecarea surditatii de origine reumatismala se introduce in urechi, in fiecare seara, un tampon de vata imbibat in suc de usturoi amestecat cu ulei.
- Pentru afectiuni cardiovasculare se recomanda tinctura din usturoi cu adaos de miere si extract de propolis. Aceasta are un efect preventiv si curativ atat in diferite afectiuni cardiovasculare, dar si in prevenirea sclerozei si a altor boli de uzura.
- Usturoiul reduce tensiunea arteriala si colesterolul, impiedica depunerile pe peretii vaselor, subtiaza sangele, previne formarea cheagurilor si repara “stricaciunile” de pe artere.

Usturoiul regleaza temperatura corpului 
- Asocierea cu miere de salcim si propolis ridica valoarea terapeutica a usturoiului, in special in combaterea sclerozei.
- Contra parazitilor intestinali se recomanda 3-4 catei trecuti prin razatoare si lasati la macerat cateva ore, intr-un vas cu apa clocotita sau lapte. Dimineata se bea pe nemancate, timp de trei saptamani.
- Pentru scaderea in greutate si prevenirea imbatranirii tesuturilor se recomanda tinctura de usturoi care are si un efect antiseptic, vasodilatator, antisclerotic, antiastmatic. Iata cum se prepara tinctura de usturoi: Se iau 50 grame de usturoi si 250 grame alcool (de 60 grade). Se curata usturoiul, se taie in bucati se pune in alcool si se lasa la macerat 10 zile. In fiecare zi se agita. Dupa cele 10 zile se filtreaza.

Trucuri prin care poti folosi usturoiul ca medicament 
- Contra afectiunilor respiratorii, ca astm, bronsita si guturai se recomanda consumul pe perioada anotimpurilor reci supa de usturoi. Aceasta supa este un tonic pentru arterele vasculare si ale sistemului nervos. Iata reteta de supa de usturoi: 4 catei de usturoi se pun intr-o cratita cu putina apa, sare si piper si se pun la fiert la foc potrivit. Dupa fierberea usturoiul, acestia se scot si se zdrobesc. Separat se bat 2 oua cu putina apa si se adauga peste usturoiul zdrobit, amestecand bine. Se adauga apoi peste supa din cratita si se mai adauga putina apa calda. Se lasa sa fiarba la foc domol, pana da in clocot. Supa se poate servi cu crutoane de paine.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

minerale glucide vitaminele usturoiul aminoacizi alicina retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1986 (s) | 23 queries | Mysql time :0.053365 (s)