News Flash:

Bridion

29 August 2011
2611 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Bridion este o solutie perfuzabila care contine substanta activa sugammadex (100 mg/ml). 

Actiune terapeutica
Bridion se utilizeaza pentru a inversa efectele relaxantelor musculare rocuronium si vecuronium. Relaxantelemusculare sunt medicamente folosite in timpul unor interventii chirurgicale pentru a relaxa muschii, inclusiv muschii utilizati de pacient in respiratie. Relaxantele musculare usureaza interventia efectuata de catre chirurg. Bridion este folosit pentru a grabi recuperarea in urma administrarii relaxantelor musculare, de obicei la sfarsitul interventiei chirurgicale. Bridion se poate folosi la adultii carora li s-a administrat rocuronium si vecuronium si la copiii si adolescentii carora li s-a administrat rocuronium. 

Indicatii
Substanta activa din Bridion, sugammadex, este un „agent care se leaga selectiv de agentul miorelaxant". Aceasta inseamna ca se ataseaza la relaxantele musculare rocuronium si vecuronium formand un „complex" care inactiveaza relaxantele musculare si le blocheaza efectele. Prin urmare, efectul de blocare a muschilor datorita rocuronium si vecuronium este reversibil si muschii incep sa isi reia activitatea normala, inclusiv muschii utilizati de pacient in respiratie. 

Doze si mod de administrare
Bridion poate fi administrat numai de catre anestezist (un medic specialist in anestezie) sau sub supravegherea acestuia. Se administreaza ca o singura injectie intravenoasa in bolus (administrare rapida in vena). Doza standard de Bridion este intre 2 si 4 mg per kilogram de greutate corporala, in functie de cantitatea de relaxant muscular care afecteaza muschii. O doza de 16 mg/kg poate fi utilizata daca este nevoie sa se obtina o recuperare rapida a relaxarii musculare. Acest lucru poate fi necesar daca pacientii trebuie sa inceapa din nou sa respire pe cont propriu in timpul interventiei chirurgicale. Se recomanda ca aceasta doza sa fie folosita numai intr-un numar limitat al tratamentelor (mai putin de 1%). La copii si adolescenti, doza recomandata este de 2 mg/kg de greutate corporala. Bridion nu este recomandat pentru utilizarea la copii si adolescenti pentru recuperarea dupa vecuronium sau pentru recuperarea rapida dupa orice relaxant muscular, deoarece utilizarea sa nu a fost inca studiata in aceste conditii. Bridion nu este recomandat copiilor sub 2 ani datorita lipsei de informatii despre siguranta si eficacitatea administrarii la aceasta grupa de varsta. Bridion nu este recomandat pacientilor cu afectiuni renale severe. Trebuie utilizat cu prudenta la pacientii cu afectiuni hepatice severe. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. 

Contraindicatii
Bridion nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la sugammadex sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. 

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Bridion este disgeuzia (un gust amar sau neobisnuit in gura).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terapeutica indicatii contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1821 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031576 (s)