News Flash:

Comisia Europeana a decis: Stevia ribaudiana va inlocui aspartamul

16 Noiembrie 2011
2307 Vizualizari | 0 Comentarii

Comisia Europeana a anuntat luni ca a autorizat la scara intregii Uniunii Europene folosirea Steviei pentru a inlocui aspartamul sau alte edulcorante in alimentele sau bauturile fara zahar, relateaza maxisciences.com.

Cu toate ca a patruns pe piata europeana inca de prin 2009, fiind comercializata in supermagazine alaturi de zahar si de alti indulcitori, Stevia rebaudiana este actualmente inca destul de putin utilizata. Dar acest indulcitor de origine naturala va avea cu siguranta succes pe piata gratie Comisiei Europene, care tocmai a autorizat utilizarea sa in mai multe alimente comercializate in statele Uniunii Europene.

Are doar doua calorii si este dulcele perfect 

Cererea de autorizare a extractului de Stevia rebaudiana ca aditiv alimentar in alimentantie a fost depusa inca din 2007. Autoritatile au anuntat intr-un comunicat ca au adoptat, in fine, o reglementare care autorizeaza utilizarea Steviei in diverse categorii alimentare, ca urmare a primirii avizului favorabil din partea Agentiei Europene pentru Securitatea Alimentelor.

Aceasta autorizatie, care va intra in vigoare la 2 decembrie, se refera in special la iaurturi, cereale, bauturi, ciocolate sau la alti edulcoranti care vor putea contine extract de stevie. Este vorba despre produse nu doar naturale, ci si cu "zero calorii".

Acest indulcitor este extras din Stevia rebaudiana, originara din America de Sud, planta inrudita cu cele din familia Asteraceae-lor, cum ar fi musetelul sau tarhonul.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stevia rebaudiana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013912 (s)