News Flash:

Colesterolul din oua creste riscul aparitiei bolilor cardiace

19 Martie 2019
712 Vizualizari | 0 Comentarii

Ouale au ajuns din nou in atentie, odata cu un nou studiu care arata ca un consum regulat poate duce la cresterea riscului aparitiei bolilor cardiace. Studiul, publicat pe 15 martie in jurnalul JAMA, a gasit ca mancarea a 3-4 oua pe saptamana a fost asociata cu o crestere de 6% a riscului aparitiei unei boli cardiace si cu 8% crestere in riscul decesului din orice cauza in timpul perioadei studiului, scrie descopera.ro, care citeaza Live Science.

Vinovatul pare sa fie colesterolul: consumul a 300 mg de colesterol pe zi a fost asociat cu o crestere cu 17% in riscul aparitiei bolilor cardiace si cu o crestere de 18% a riscului decesului in perioada in care s-a desfasurat studiul. Noile descoperiri contrazic ultimele recomandari pentru americani publicate in 2015, in care se spunea ca nu mai este necesara mentinerea colesterolului in anumite limite. Autorii noului studiu, de la Northwestern University Feinberg School of Medicine, au ajuns la concluzia ca oamenii ar trebui sa-si limiteze consumul de oua si colesterol.

„Intotdeauna au existat sugestii in date ca ouale pot duce la cresterea colesterolului si la crearea problemelor cardiovasculare”, a precizat Andrew Freeman, director al programului Cardiovascular Prevention and Wellness la National Jewish Health din Denver, care nu a participat la acest studiu. „Dovada este destul de clara ca produsele de animale si produsele cu colesterol mare, ar trebui limitate in dieta”, a adaugat acesta. Un galbenus de ou, cu 186 de miligrame de colesterol, este unul dintre cele mai bogate alimente in colesterol.

„Acest studiu face o treaba buna in filtrarea datelor si identificarea colesterolului din dieta ca un componente individual si independent al acesteia” care este asociat cu boala si mortalitatea, a precizat Dana Hunnes de la Ronald Reagan UCLA MEdical Center din Los Angeles. Recomandarile contradictorii au facut ca „acesta sa fie un subiect confuz pentru a fi discutat cu pacientii”, a precizat Seth Martin, cardiolog si profesor de medicina la Johns Hopkins University School of Medicine. „Este clar sa vedem date mai clare cu privire la acest subiect controversat pentru a informa mai bine pacientii”, a adaugat Martin. Totusi, noul studiu nu inseamna ca trebuie renuntat la consumul de oua. Cum este cazul cu multe, un sfat bun este moderatia. Limitarea colesterolului este importanta in special pentru oamenii cu un risc mare de aparitie a bolilor cardiace. S.T.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

colesterol oua colesterol rau obezitate boli inima
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1804 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013707 (s)