News Flash:

Coarnele combat febra

13 August 2011
5425 Vizualizari | 0 Comentarii

Denumire stiintifica: Cornus mas.
Cornul este un arbust cu o inaltime cuprinsa intre patru si opt metri, statura sa fiind, uneori, asemanatoare cu cea a unui adevarat arbore. Face parte din familia cornaceelor si este cunoscut pentru lemnul sau foarte tare, pentru fructele gustoase, rosii, precum si pentru faptul ca la venirea primaverii este printre cei dintai arbori care infloreste.

Florile de corn apar in martie, rareori in aprilie, fiind mici, multe si de un galben foarte placut. Frunzele sunt ovale, aspre, cu intrebuintari in vopsitoria textila. Cornul creste in paduri, in tufarisuri si chiar si in parcuri, ca arbust de ornament.

Valoare medicinala au frunzele, coaja si fructele (coarnele).

Substante active importante: vitamina C, plus un complex de vitamine, pectine, acid citric si malic, tanin, un amestec de glucoza si levuloza.

Indicatiile terapeutice ale cornului
Infuzia de frunze si coaja de corn regleaza tractul gastro-intestinal si revigoreaza activitatea acestuia, avand actiune antidiareica. Efecte asemanatoare au si fructele, care sunt folosite in alimentatie. Totodata, sub forma de infuzie, preparatele din corn si fructele de corn sunt utilizate in combaterea febrei, dovedindu-se si un bun sedativ. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cornus mas cornul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021110 (s)