News Flash:

Clopidogrel 1a pharma

7 Februarie 2012
2220 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Clopidogrel 1A Pharma este un medicament care contine substanta activa clopidogrel. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare alba (75 mg). Clopidogrel 1A Pharma este un „medicament generic". Aceasta inseamna ca Clopidogrel 1A Pharma este similar cu „medicamentul de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Plavix. 

Actiune terapeutica
Substanta activa din Clopidogrel 1A Pharma, clopidogrelul, este un inhibitor de agregare plachetara. Aceasta inseamna ca ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Cheagurile de sange se formeaza prin agregarea (lipirea) unor celule speciale din sange, numite plachete. Clopidogrelul opreste agregarea plachetara prin blocarea legarii unei substante numite ADP de un receptor special care se gaseste la suprafata plachetelor. Acesta impiedica plachetele sa devina „lipicioase", reducand riscul de formare a cheagurilor de sange, prevenind astfel un alt atac de cord sau accident vascular cerebral. 

Indicatii
Clopidogrel 1A Pharma se utilizeaza la adulti pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sange si de rigidizarea arterelor). clopidogrel 1A Pharma poate fi administrat urmatoarelor grupe de pacienti: 
- pacienti care au avut recent un infarct de miocard (criza de inima). tratamentul cu clopidogrel 1A Pharma poate fi inceput la cateva zile si pana la 35 de zile dupa criza; 
- pacienti care au avut recent un accident vascular cerebral ischemic (accident cauzat de irigarea insuficienta a unei parti a creierului). tratamentul cu clopidogrel 1A Pharma poate fi initiat in perioada cuprinsa intre sapte zile si sase luni de la atac; 
- pacienti cu boala arteriala periferica (probleme cu fluxul sanguin in artere);
- pacienti care au o afectiune cunoscuta sub numele de „sindrom acut coronarian", in care trebuie asociat cuaspirina (un alt medicament care previne cheagurile de sange), inclusiv pacienti carora li s-a implantat un stent (un tub scurt introdus intr-o artera pentru a impiedica inchiderea ei). clopidogrel 1A Pharma poate fi utilizat la pacienti care au un infarct miocardic cu „supradenivelare de segment ST" (valoare anormala pe electrocardiograma sau ecg), cand medicul considera ca tratamentul le-ar fi de ajutor. Poate fi de asemenea utilizat la pacienti care nu au aceasta valoare anormala pe ecg, daca sufera de angina instabila (o forma severa de durere in piept) sau au avut un infarct de miocard „non Q". Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. 

Doze si mod de administrare
Doza standard de clopidogrel 1A Pharma este de un comprimat de 75 mg o data pe zi, luat cu sau fara alimente. Insindromul acut coronarian, clopidogrel 1A Pharma se utilizeaza in asociere cu aspirina, iar tratamentul incepe in general cu o doza de incarcare de patru comprimate de 75 mg. Se continua apoi cu doza standard de 75 mg o data pe zi timp de cel putin patru saptamani (in infarctul miocardic cu supradenivelare de segment ST) sau timp de pana la 12 luni (in sindromul fara supradenivelare de segment ST).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

actiune terapeutica indicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1776 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026855 (s)