News Flash:

Clexane, solutie injectabila

30 Ianuarie 2012
8135 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Solutie injectabila de enoxaparina sodica 100 mg/1 ml conditionata in seringi preumplute a: 20mg/0,2 ml; 40 mg/0,4 ml; 60 mg/0,6 ml; 80 mg/0,8 ml; 100 mg/1 ml. Cutii a 2 seringi preumplute. 

Indicatii 
Enoxaparina este o heparina, cu greutate moleculara mica, indicata in: 
Profilaxia trombozei venoase profunde si a embolismului pulmonar. 
Profilaxia coagularii in circuitul extracorporeal in timpul sedintelor de hemodializa. 
Tratamentul tulburarilor tromboembolice, in special cele asociate cu chirurgia generala si ortopedica. 
Tratamentul anginei instabile si a infarctului miocardic non-Q (fara unda Q). 

Mod de administrare 
La pacientii cu risc trombotic moderat se administreaza o seringa preumpluta de 20 mg enoxaparin / 0,2 ml la 24 ore, s.c. in plica abdominala; tratamentul se incepe cu 2 ore preoperator si se continua timp de 7-10 zile sau panala mobilizarea completa a pacientului. La pacientii cu risc trombotic crescut, se administreaza incepand cu 12 ore preoperator o seringa preumpluta de 40 mg/0,4 ml/zi si se continua pana la mobilizarea completa a pacientului. 
Hemodializa: se administreaza 1 mg/kg corp in linia arteriala a circuitului, la inceputul unei sedinte de 4 ore. 
La pacientii cu risc hemoragic crescut, se administreaza 0,5 mg/kg corp(acces vascular dublu) sau 0,75 mg/kg corp(acces vascular simplu).
Daca se formeaza depozite de fibrina, trebuie administrata o noua doza de 0,5 pana la 1 mg/kg corp, depinzand de timpul final al dializei.
Tratamentul tombozei venoase profunde - injectie subcutanata, 1 mg/kgcorp la 12 ore, timp de 7-10 zile. 
Tratamentul anginei instabile si al infarctului non-Q-1mg/kg corp la 12 ore, subcutanat, concomitent cu aspirina oral (100-325 mg, o data pe zi). 

Contraindicatii
Alergie la enoxaparina. Antecedente de trombocitopenie in cursul tratamentelor anterioare cu heparina nefractionata sau heparina cu greutate moleculara mica, manifestari sau tendinte hemoragice legate de tulburari ale hemostazei, cu exceptia coagulopatiilor de consum fara legatura cu heparina. Endocardite infectioase acute. Leziuni organice susceptibile de sangerare. 
Contraindicatii relative: Asocierea cu ticlopidina, salicilati sau AINS. 

Precautii 
A nu se administra intramuscular. Precautii la administrarea in timpul sarcinii. Se recomanda prudenta in caz deinsuficienta hepatica, antecedente de ulcer gastro-duodenal sau vasculopatii chorioretiniene, hipertensiune arterialasevera necontrolata medicamentos. rahianestezie si anestezie peridurala. Precautii la asociere cu anticoagulante orale, antiinflamatorii nonsteroidiene, corticosteroizi. 

Reactii adverse
Manifestari hemoragice, doar in prezenta factorilor de risc asociati, rare cazuri de trombocitopenie sau de hematoame la locul injectiei. 
In timpul tratamentului poate aparea trombocitopenie. Se opreste administrarea enoxaparinei. Ocazional pot aparea echimoze la locul injectiei. Exceptional de rar pot aparea manifestari hemoragice. In timpul tratamentului este posibil sa apara modificari ale probelor hepatice (transaminaze, fosfataza alcalina).


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

indicatii contraindicatii precautii reactii adverse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5682 viz    0 com
3590 viz    0 com
3650 viz    0 com
1966 viz    0 com
4840 viz    0 com
2652 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1743 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025795 (s)