News Flash:

Citeste neaparat asta inainte de a cumpara miere de albine. Cum recunosti mierea de calitate de cea contrafacuta

10 Ianuarie 2015
2047 Vizualizari | 0 Comentarii
Mierea de albine este prima substanta dulce folosita de om. Calitatile extraordinare ale mierii au importante aplicatii in alimentatia artificiala, in alimentatia pre- si post-operatorie, in pediatrie si ginecologie.
Ea se clasifica in miere florala, provenita din prelucrarea nectarului si polenului cules de albine din florile plantelor melifere, si miere de mana (extraflorala), provenita de pe alte parti ale plantei, in afara de flori. 

Cum te ajuta mierea de lucerna
 
Sfaturi utile care te ajuta sa achizitionezi o miere de calitate
Mierea naturala se zahariseste dupa o anumita perioada de timp,  exceptie facand mierea de salcam, care cristalizeaza foarte tarziu sau deloc.
Mierea naturala, cristalizata, are cristale fine care se topesc repede in gura, pe cand  mierea falsificata cu zahar are cristale grosolane care se dizolva mai lent.
Mierea falsificata cu zaharina are gust dulce pronuntat, aproape lesinator.
Mierea naturala contine intotdeauna in suspensie particule solide sau materii coloidale, astfel incat, pusa intr-un vas transparent are aspect usor tulbure.
Daca gustul mierii este usor caramelizat, inseamna ca a fost incalzita direct pe flacara pentru a fi fluidizata sau amestecata cu zahar ars.
Daca mierea nu are aroma se poate presupune sau ca a fost supraincalzita in scopul fluidizarii, sau provine din zahar prelucrat de albine sau este foarte veche. In toate cazurile este fara valoare terapeutica.

Usturoiul, inul si mierea, o combinatie care ucide raceala
 
Mierea provenita de la albinele hranite cu zahar sau cea falsificata cu glucoza industriala este mai putin dulce decat mierea florala, iar in cazul falsificarii cu zaharina in amestec cu glicerina, desi dulce, are reactie alcalina.
Mierea veche, ca si mierea falsificata cu zahar invertit artificial are aciditate mai mare decat cea normala, in timp ce mierea falsificata cu zahar neinvertit are un indice de aciditate foarte scazut. 
Mierea incalzita agresiv isi mareste aciditatea datorita descompunerii fructozei in acid formic.
Sfatul specialistului
Dr. Mirela Strant – specialist Apifitoterapie
„Mierea contine peste 400 de substante organice, care ii confera o valoare terapeutica uriasa. Pe langa apa biologica si zaharuri (fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza), mierea mai contine vitamine, minerale, anumite tipuri de ceara, enzime care-i dau o valoare terapeutica uriasa. Pentru a fi siguri ca beneficiem de calitatile exceptionale ale mierii trebuie sa fim siguri ca dispunem de o  miere de calitate, nefalsificata, de la albine nehranite cu zahar si netratate cu antibiotic. De asemenea, trebuie sa fim siguri ca mierea nu a fost incalzita la o temperatura mai mare de 40 grade C, deoarece isi pierde proprietatile terapeutice si devine toxica. Prin urmare, este foarte important de unde cumparati  mierea.“
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fitoterapeut albine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1678 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014856 (s)