News Flash:

Citeste asta daca obisnuiesti sa mananci din caserole!

24 Ianuarie 2014
1654 Vizualizari | 0 Comentarii
Razele ultra-vilete, tigara sau zaharul sunt produse cancerigene bine-cunoscute. Exista insa si produse cancerigene la care nu te-ai fi gandit, chiar daca stiai ca unele dintre ele sunt toxice. Nu mai vorbim despre cele pe care le consideri nevinovate, cum ar fi carnea la gratar. Iata cateva produse cancerigene utilizate frecvent, ale caror pericole pentru sanatate sunt ascunse sau ignorate.
1. Carnea la gratar
Carnea este in general considerata produs cancerigen, mai ales daca este grasa. Mai rea este carnea la gratar, fie ca este gratar cu carbuni, fie ca este electric sau pe gaz. Si carnea afumata este periculoasa. Atunci cand carnea este gatita la temperaturi foarte ridicate, absoarbe elemente chimice cu potential periculos pentru sanatate. Efectul poate fi diminuat daca friptura nu este facuta deasupra flacarii sau este pregatita initial in cuptor sau fiarta, pentru a fi pusa pe gratar cat mai putin.
2. Materialele pentru artisti
Vopseaua cu aerosoli, lipciul, lacul, vopseau cu ulei si alte materiale de bricolaj sau pentru artisti pot fi cancerigene. Ele pot declansa si alergii grave. Ca sa eviti contactul cu substale chimice din produsele pentru pictura, alege vopseluri cu ingrediente naturale sau pe baza de apa.
3. Vesela de unica folosinta
Nu ai fi banuit, dar mancarea pe care o primesti la birou poate, pe termen lung, sa provoace cancerul. Mai ales daca o incalzesti. Asta din cauza veselui de unica folosita. Cele mai periculoase sunt caserolele din polistiren. Preferate de catre firmele de catering pentru ca pastreaza mancare calda un timp indelungat, acestea contin stiren, care poate afecta ADN-ul. Efectul daunator al vaselor din polistiren creste atunci cand incalzesti in ele mancaruri grase. Grasimea face stirenul mai periculos.
4. Camasile care nu se sifoneaza
Pentru a prevenirea sifonarea camasilor, acestea sunt stropite din abundenta cu ingrediente chimice, care pot fi cauza pentru anumite tipuri de cancer ale nasului sau aparatului respirator. Chiar daca adori camasa ta noua si impecabil calcata, este mai bine sa o speli inainte de a o purta. De asemnea, poti purta un tricou sub camasa, ca sa eviti contactul cu pielea.
5. Detergentii
Detergentii contin foarte multe substanete chimice cu potential cancerigen. Alege produse cat mai pritenoase cu natura, mai putin agresive si mai bune pentru sanatate. Pe langa faptul ca riscul de a te imbolnavi de cancer va fi mai mic, detergentii bio vor prelungi si durata de viata a hainelor.
6. Deodorantele de interior
Toate produseli cu aerosoli ar trebui evitate, iar in aceasta categorie intra si deodorantele de interior. Si lumanarile pot contine ingrediente chmice toxice. Este recomandat sa nu incerci sa maschezi mirosurile urate din casa prin folosirea odorizantelor, sub orice forma s-ar prezenta. Fa curatenie si aeriseste, e mai sanatos.
7. Naftalina
Naftalina are un miros puternic si neplacut, dar o folosesti, pentru ca nu vrei ca moliile sa iti strice lucurile din lana. Pastilele de naftalina pe care le pui direct pe haine sunt de fapt insecticide care contin substante foarte toxice. Poti incerca sa folosesti pentru a te proteja de molii pelin, lavanda sau coji de portocale. (sursa: obiectiv.info)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

razele ultra-vilete tigara zaharul produse cancerigene toxice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1929 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048887 (s)