News Flash:

Ciocolata te fereste de atacul cerebral

16 Decembrie 2011
1682 Vizualizari | 0 Comentarii

O cercetare recenta care a durat aproape 10 ani arata ca ciocolata previne atacurile cerebrale. Potrivit cercetatorilor, cacaua pe care se bazeaza orice tip de ciocolata contine flavonoide care reduc efectele colesterolului si imbunatatesc circulatia sanguina.

Timp de 10 ani, obiceiurile culinare a 33.000 de femei, cu varste cuprinse intre 49 si 83 de ani, au fost atent studiate pentru a stabili bazele unei diete cat mai sanatoase. Ciocolata a fost unul dintre cele 95 de alimente cuprinse in studiu.

Astfel, oamenii de stiinta au constatat cu surprindere ca femeile care nu consumau aproape deloc ciocolata erau mult mai expuse unor atacuri cerebrale. 

Pe de alta parte, ciocolata contine o cantitate mai mare de antioxidanti decat fructele. Antioxidatii sunt responsabili pentru combaterea si distrugerea radicalilor liberi din organism, care sunt principala cauza a cancerului. 

Ciocolata poate sa reduca tensiunea arteriala si totodata, sa reduca inflamatiile si sa imbunatateasca dispozitia. Anumite componente ale ciocolatei cresc nivelul de serotonina din creier, fapt ce duce la ameliorarea stresului si a depresiei.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1582 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020669 (s)