News Flash:

Ciocolata scade riscul preeclamsiei

19 Aprilie 2012
1439 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit cercetatorilor, ciocolata este benefica in sarcina. Acestia au descoperit ca femeile gravide care consuma ciocolata au un risc mult mai scazut de a suferi complicatii in timpul sarcinii, cum este cazul preeclampsiei, o stare patologica a femeii insarcinante ce se caracterizeaza prin hipertensiune arteriala.

Ciocolata, mai ales cea neagra, este bogata intr-o substanta chimica numita teobromina, care stimuleaza inima, relaxeaza muschii si dilata vasele de sange, fiind utilizata, uneori, pentru tratarea durerilor de piept, in cazuri de valori ridicate ale tensiunii arteriale si ecruisarea arterelor.

Pentru a verifica daca beneficiile pe care le poate avea ciocolata asupra sistemului cardiovascular pot tine in frau inclusiv preeclampsia, oamenii de stiinta au monitorizat peste 2.000 de femei care nascusera un copil, intrebandu-le daca au consumat acest produs in primul si al treilea trimestru de sarcina. Cercetarea a presupus inclusiv masurari ale nivelului de teobromina in cordonul ombilical al copiilor. Studiul a evidentiat ca in randul acelor femei care au consumat ciocolata s-au inregistrat mai putine cazuri de preeclampsie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata preeclampsia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2174 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020745 (s)