News Flash:

Ciocolata neagra scade riscul cancerului de colon

30 Ianuarie 2012
2729 Vizualizari | 0 Comentarii

Persoanele care mananca ciocolata prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer de colon. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Science and Technology Institute of Food and Nutrition, din Spania, care sustin ca includerea in dieta zilnica a ciocolatei tine la distanta boala.

Studiile anterioare au aratat ca aceasta are un continut ridicat de antioxidanti, substante care actioneaza impotriva radicalilor liberi. In plus, ciocolata care are un continut ridicat de cacao ajuta la prevenirea diabetului, tine sub control presiunea sangelui si diminueaza riscul aparitiei bolilor de inima.

„Alimentele, precum cacaoa, care sunt bogate in polifenoli, joaca un rol important in protejarea organismului impotriva bolilor", a precizat dr. Maria Arribas, autorul cercetarii spaniole.

5 alimente care previn cancerul de colon 

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, echipa de cercetatori a studiat pe cobai cum poate mancarea sa previna aparitia tumorilor canceroase. Soarecii de laborator au fost impartiti in doua categorii: subiectii din prima categorie aveau inclusa in dieta zilnica cacao, in timp ce cobaii din a doua categorie nu aveau inclus in regim acest aliment. Subiectii au fost monitorizati vreme de opt saptamani, informeaza Daily Mail.

Dupa o perioada de timp, soarecii de laborator au fost expusi unor substante cancerigene, care sunt responsabile de aparitia cancerului de colon. Dupa patru saptamani de expunere la toxine, cobaii au inceput sa dezvolte tumori canceroase.

In urma analizelor realizate pe subiecti, savantii au constatat ca soarecii care au urmat o dieta care continea cacao prezentau mai putine tumori canceroase. Oamenii de stiinta sunt de parere ca cercetarea lor, care a fost publicata in revista Molecular Nutrition and Food Research, este primacare arata beneficiile pe care cacaoa le are impotriva cancerului de colon.

Semnele cancerului colorectal. Vezi si ce analize te ajuta sa descoperi boala din timp 

Potrivit statisticilor de specialitate, cancerul de colon este mai des intalnit in randul persoanele trecute de 40 de ani, cu o frecventa mai ridicata la femei, comparativ cu barbatii. Se pare ca riscul imbolnavirii este mai ridicat la persoanele grase si scunde.

Acest tip de cancer reprezinta una dintre cauzele majore de mortalitate in lume. Cifrele arata ca boala afecteaza 1 din 20 de persoane din tarile dezvoltate si este a doua cauza de deces prin cancer, la ambele sexe, in Europa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013285 (s)