News Flash:

Cine nu are voie sa consume sorici

22 Decembrie 2017
678 Vizualizari | 0 Comentarii

Cei mai multi dintre romani nu concep sarbataorile de iarna fara sa guste macar din delicatesa specifica acestei perioade a anului: soriciul de porc. Soriciul nu este mult diferit de pielea de pui. Fiind perioada in care se taie porci, nutritionistii recomanda cumpatare in consumul soricilor. Soriciul este bogat in calorii, are continut mare de grasimi si proteine. Marea parte a proteinelor sunt de calitate inferioara, precum colagenul. Ca urmarea a dificultatilor organismului de a digera aceasta proteina, nu este indicat consumul mare de sorici. Recomandarea merita sa fie luata in seama mai ales de persoanele care sufera de afectiuni precum: cele hepatice, biliarea si/sau pancreatice. Nu sunt interdictii din partea nutritionistilor in cazul consumului de muschi de porc, asta dupa ce este inlaturat soriciul si stratul de grasime. Aceasta carne pe langa cantitatea mare de proteine mai contine si vitamine din grupul B, alaturi de mult fier.

Cat sorici e sanatos sa mancam

Spre deosebire de proteinele musculare (carne), soriciul este mult mai curat, nu contine atat de multe enzime, hormoni, contaminanti, peptide bioactive, factori de crestere sau inflamatori etc. Realitatea este si ca daca mananci multa carne in aceasta perioada (in special tocata) ti-ar folosi un produs pentru detoxifiere.

Pentru a digera acest tesut conjunctiv este, intr-adevar, nevoie de un aparat digestiv puternic. Asta inseamna dinti puternici, aciditate mare in stomac si apoi enzime proteolitice produse de pancreas. Deci la o persoana care mesteca bine, mananca sorici pe burta goala si are un pancreas normal, digestia soriciului va fi buna. Pentru ceilalti exista enzimele digestive.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

soriciul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021324 (s)