News Flash:

Chirurgii de la Institutul de Chirurgie cardiovasculara din Targu Mures au realizat anul trecut 232 de operatii pe cord la copii

6 Ianuarie 2014
1675 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicii chirurgi de la Institutul de Chirurgie cardiovasculară Targu Mureş au efectuat anul acesta 232 de operaţii pe cord la copii cu diverse malformaţii congenitale cardiace, dintre acestea 49 au reprezentat urgenţe, iar 31 dintre acestea au fost efectuate la nou-născuţi (0-28 de zile), informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis luni AGERPRES.
Tot în anul 2013, Ministerul Sănătăţii a demarat Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, în colaborare cu clinica San Donato din Milano şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo. 
Scopul fundamental al proiectului l-a reprezentat creşterea capacităţii operatorii în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice prin formarea şi perfecţionarea medicilor care vor opera în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'M.S. Curie' Bucureşti, Institutul de Boli Cardiovasculare laşi şi Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara.
Printre obiectivele proiectului s-au numărat: efectuarea de operaţii în Centrul de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'MS Curie', stagii de pregătire în Clinica San Donato din Italia, schimburi de experienţă în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Pană în prezent, la spitalul de copii Marie Curie din Capitală au avut loc trei misiuni medicale desfăşurate în lunile septembrie (23-26 septembrie 2013) şi decembrie (2-8 decembrie şi 9-13 decembrie 2013), în care medicii şi asistenţii romani aflaţi în programul de pregătire împreună cu specialiştii italieni au efectuat în total 17 operaţii pe cord la copii cu malformaţii congenitale cardiace cu varste cuprinse între 0-15 ani.
'Incepand din luna ianuarie 2014, încă doi doctori romani, un chirurg şi un cardiolog, vor fi trimişi spre formare în Italia în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato şi fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo', precizează MS.
De asemenea, tot în anul 2014, Ministerul Sănătăţii îşi propune dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice, incluzand pentru prima dată în programele naţionale de sănătate un program naţional de tratament prin chirurgie cardiovasculară pediatrică. 
Principalul obiectiv al acestui program îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu afecţiuni cardiovasculare şi reducerea incidenţei complicaţiilor şi a mortalităţii specifice prin asigurarea accesului la proceduri de diagnostic şi tratament în domeniul chirurgiei cardiovasculare. AGERPRES
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 23 queries | Mysql time :0.042027 (s)