News Flash:

Chirurgia conturului corporal

25 Martie 2019
254 Vizualizari | 0 Comentarii
Chirurgia conturului corporal

Chirurgia conturului corporal (Body Lifting) cuprinde o serie de intervenții care au ca scop redarea aspectului normal al corpului uman. Acest concept s-a dezvoltat dupa evaluarea constantă a pacienţilor obezi supuşi chirurgiei bariatrice (chirurgiei obezității) care, deși au slabit, nu aveau un contur corporal normal.

Deşi abdominoplastia se încadrează în acest concept, în urma scăderii ponderale masive s-a constatat necesitatea îndepărtării ţesutului excedentar din diferite zone, în funcție de particularitățile pacientului: brațe, coapse, sâni etc.

Procedura de Body Lifting este recomandată doar după ce pacientul a ajuns la greutatea dorită, deoarece în cazul în care acesta va continua să slăbească se va confrunta din nou cu apariția excesului de tegument. Aceste intervenții se fac în etape, astfel că un pacient poate avea nevoie de 1-2 sau chiar 3-4 intervenții seriate, în funcție de excesul tegumentar pe care-l prezintă, pentru a-i readapta învelișul (tegumentul) la noile dimensiuni.

Cei mai mulți dintre pacienții care recurg la body lifting fac parte din categoria persoanelor care anterior au recurs la o operație de chirurgie bariatrică (micșorare a stomacului). Aceștia, datorită scăderii masive în greutate prezintă un exces tegumentar în diferite zone, precum: abdomen, coapse, brațe sau spate.

O alta categorie este reprezentată de femeile care, după una sau mai multe sarcini, pe parcursul cărora au acumulat un numar semnificativ de kilograme, prezintă un exces de tegumet în zona abdominală sau/și ptoza la nivelul sânilor.

Nu în ultimul rand, putem discuta și de categoria în care se încadrează persoanele obeze, care, dupa o schimbare drastica a stilului de viață (alimentatie echilibrata, sport etc.), reușesc să scada în greutate masiv și ajung să se confrunte cu același exces de piele.

Postoperator se recomandă purtarea de corsete elastice în vederea reducerii edemului postoperator și asigurării suportului pentru noul contur corporal. După operație, disconfortul sau durerea sunt relativ comune și se controlează medicamentos. Pozițiile și mişcările care pun în tensiune musculatura și suturile din zona operată trebuie evitate, reluarea activităților fizice ușoare este posibilă la cateva zile postoperator.

Desi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul definitiv este la cateva luni de la intervenție. Senzația locală de amorțeală (datorată secționării ramurilor nervoase senzitive în cursul intervenției) și de tensiune se ameliorează în cursul lunilor următoare. Noul contur corporal este relativ permanent atât timp cât persoana își menține constantă greutatea corpului și urmează un regim de viață sănătos (alimentație rațională și practicarea de activități fizice).

Dr. Sidonia Susanu,

Medic Primar Chirurgie Estetica Plastica si Microchirurgie Reconstructiva

Director Medical la Susanu Clinic

www.susanuclinic.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 36 queries | Mysql time :0.020967 (s)