News Flash:

Chilly Willy, un ardei iute cu personalitate. Vezi de ce ar trebui sa mananci ardei iute

28 Iulie 2011
13826 Vizualizari | 1 Comentarii

Cultivat acum in intreaga lume, ardeiul iute reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si betacaroten. Poate regulariza curgerea sangelui si poate intari inima, arterele si nervii. Contine, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu si fosfor. De asemenea, ardeiul iute determina arderea rapida a grasimilor din corp, efectul fiind dat de capsaicina, raspunzatoare de senzatia extrema de fierbinte pe care o genereaza la contactul cu mucoasa bucala, in cazul ingerarii.

In lume se cultiva peste 50 de soiuri de ardei iute, iar printre acestea Chilly Willy, un ardei cu personalitate, spun cultivatorii. Acesta se remarca prin aspectul sau falic atunci cand este la maturitate. Pote fi rosu si galben, dar soiul rosu a fost descris ca o "replica in miniatura a ounui penis circumcise".

Acest tip de ardei crestea candva numai in statele Texas si Louisiana, dar, intre timp, s-a extins si in alte zone de pe continentul american. Cu timpul, denumirea ardeilor a fost schimbata in "Peter Pepper", adica "Ardeii lui Peter" sau "Penis Pepper", scrie Fact Room.

Ardeiul iute este considerat, pe buna dreptate, o planta-medicament. Iata cateva beneficii ale ardeiului iute:

1. Capsaicina reduce durerile si inflamatiile.

2. - Dupa ghimbir, ardeiul iute este un aliment foarte cautat pentru stimularea digestiei. Numai ca, uneori, consumat in exces, poate crea, alaturi de alte alimente condimentate, arsuri, iritatii ale sistemului digestiv sau chiar ulcer gastro-duodenal.

3. Ardeiul iute poate regla curgerea sangelui (tensiunea arteriala), intareste inima, arterele si nervii.

4. Daca in cazul unei gripe se consuma putin ardei iute, va veti insanatosi mai repede.

5. Stimuleaza circulatia sanguina.

6. Sub forma de pudra, ardeiul iute poate fi utilizat si pentru videcarea ranilor. Aceasta planta este cunoscuta pentru vindecarea infectiilor aparute la nivelul gingiilor, eliminind durerile si abcesele. Pentru aceasta, se pune pe periuta de dinti pudra de ardei iute si se spala dintii. Aceasta operatie este benefica pentru gingii.

7. Gargara cu solutie de ardei iute este benefica in cazul durerilor de gat.

8. Tinctura de ardei iute este folosita contra alcoolismului. Se maruntesc 2-3 ardei iuti si se amesteca cu 100 ml alcool. Se lasa la macerat timp de 14 zile, la temperatura camerei, agitindu-se din cand in cand, dupa care se filtreaza. Se iau 5-10 picaturi de tinctura de ardei iute, zilnic.

9. Persoanele care au probleme cu circulatia sangelui in membre sunt sfatuite sa consume ardei iute.

10. O jumatate de ardei iute pe zi are si efecte stimulente asupra sistemului nervos, creand o stare de buna dispozitie.

11. Tinctura de ardei iute poate stopa caderea parului. Tinctura de ardei iute favorizeaza circulatia la nivelul radacinei firului de par si indesirea parului la nivelul radacinei (daca acesta a existat). Este important ca tinctura sa nu fie prea puternica, pentru ca da iritatii pe piele, si sa nu existe rani, bubite pe pielea capului.

Se gaseste si la magazinele naturiste, gata preparat, dar puteti sa-l preparati si singuri, in casa. Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool de 700. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete.

Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.

Cum se masoara nivelul de iuteala
"Nivelul de iute" se masoara dupa o metoda inventata de Wilbur Scoville in 1912. Unitatea se masura SHU (Scoville Heat Units) a devenit intre timp standard industrial. La inceput SHU se determina dupa cate parti de apa cu zahar este nevoie pentru a dilua o mostra de ardei iute pana cand nu se mai poate detecta iuteala. Un ardei cu 0 SHU nu este iute, iar Conform Guinness Book, recordul mondial pentru cel mai iute ardei este detinut de Red Savina Habanero (570.000 SHU). Totusi, cu adevarat cea mai iutespecie e adrei din lume este Naga Morich (1.598.227 SHU).



Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


ardeiul iute capsaicina chilly willy
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

marcel  | #4828
crezi ca marimea penisului conteaza? barbatii sustin una femeile alta bineinteles ca da, conteaza! e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza!pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat exercitiile de pe site-ul maresteti-penisul com si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013131 (s)