News Flash:

Cerealele pentru micul dejun trebuie sa fie fade

14 Februarie 2012
3251 Vizualizari | 1 Comentarii

Medicii au atras atentia in nenumarate randuri asupra faptului ca unele cereale gata preparate pentru micul-dejun nu sunt prea sanatoase deoarece contin zahar si aditivi alimentari suspecti, iar cercetatorii in nutritie vin si ei sa confirme acest fapt aratand ca cele mai sanatoase cereale de servit la micul dejun sunt cele simple, care nu au un gust deosebit sau chiar sunt complet fade. 

Astfel de cereale sanatoase pot si trebuie sa fie gatite acasa, existand retete variate care sa le confere un gust si o textura apetisanta. Din comoditate insa lumea prefera sortimentele de cereale procesate din comert deoarece este de ajuns sa adaugi lapte sau altceva pentru a le servi imediat si a merge apoi la treburile tale. Comoditatea insa nu este prietenul sanatatii si e mai bine sa investim timp in prepararea unor cereale simple decat sa consumam frecvent cereale procesate. 

Ovazul, orezul, germenii de grau, hrisca, quinoa, porumbul si altele sunt disponibile pentru toate buzunarele si pentru toate varstele. Exista variante organice la preturi destul de mari, dar exista si variante organice prin magazinele tip Plafar unde preturile insa sunt ceva mai mici, iar calitatea buna. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013553 (s)