News Flash:

Cercetatorii danezi avertizeaza: Reducerea consumului de sare duce la cresterea colesterolului

11 Noiembrie 2011
1680 Vizualizari | 0 Comentarii

Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rau decat bine, crescand nivelul unor substante nocive pentru inima, avertizeaza cercetatorii britanici.

National Health Service sustine ca o dieta bogata in sodiu poate provoca tensiune arteriala ridicata, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sanatate. Insa cercetatori de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o noua ipoteza, potrivit careia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienti cu probleme cardiace

Potrivit Daily Mail, o evaluare a 67 de studii precedente ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere a nivelului colesterolului cu 2,5 procente si o crestere de 7% a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange. 

De asemenea, s-a constatat ca modificarea dietei a facut ca ficatul sa elibereze o cantitate mai mare de renina si de aldosteron, asociate cu o tensiune arteriala ridicata. "O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular", a subliniat dr. Niels Graudal, coordonatorul analizei. El a recomandat ca, in loc ca oamenii sa reduca sarea, sa renunte la fumat, sa reduca consumul de bauturi alcoolice si sa slabeasca.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1662 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023977 (s)