News Flash:

Cercetatorii au descoperit sursa migrenelor. Acestea ar putea fi declansate de unele alimente

21 Octombrie 2016
2631 Vizualizari | 0 Comentarii
Persoanele care sufera de migrene detin un alt tip de bacterii in intestine care ii fac mult mai sensibili la anumite alimente, conform unor descoperiri stiintifice.
Studiul ofera o posibila explicatie asupra factorilor care ii fac pe unii oameni mai predispusi la durerile de cap, cercetatorii considera ca anumite alimente provoaca migrenele. Expertii au dezvaluit ca persoanele care au migrene au un nivel mai crescut al bacteriilor care sunt implicate in procesare azotului, care de obicei se regaseste in carnea procesata, legumele cu frunze si anumite vinuri. Ultimele descoperiri cresc posibilitatile ca migrenele sa fie declansate atunci cand azotul din mancare este descompus mult mai eficient, provocand dilatarea vaselor de sange din creier si scalp.
Antonio Gonzalez, un programator si analist din cadrul Universitatii California, San Diego, a declarat. ,,Exista o idee conform careia anumite alimente ar declansa migrenele, de exemplu ciocolata, vinul, si in mod special mancarurile  care contin azot. Noi consideram ca exista legaturi intre ce mananca oamenii, microflora intestinala si episoadele de migrene''. 
Cand azotul din mancare este descompus de bacteriile din gura si intestine, acestea se transforma in oxid de azot atunci cand ajung in fluxul sanguin. Oxidul de azot este o chimicala care dilata vasele de sange si imbunatateste fluxul sanguin. De asemenea, patru din cinci pacienti cu boli cardiovasculare care au luat medicamente care contin azot au declarat ca durerile de cap sunt un efect secundar al acelui medicament. 
Medicul Brendan Davies, neurolog din cadrul Spitalului Universitar din nordul orasului Midland (SUA), a declarat ca ideea unei bacterii intestinale care ar juca un rol in declansarea migrenelor este plauzibila din punct de vedere medical. In cadrul studiului au fost secventiate bacterii furnizate de 177 de probe orale si 1.996 de probe de fecale de la pacienti sanatosi care au oferit informatii despre frecventa durerilor de cap. 
In ambele probe, au fost descoperite niveluri crescute de bacterii la persoanele care au declarat ca au migrene frecvente. Unul din sapte oameni sufera de migrene, majoritatea avand un astfel de episod o data pe luna, iar o jumatate dintre ei fiind afectati sever atunci cand se confrunta cu durerile de cap.
Printre simptome se numara de obicei durerea de cap, ameteala, letargia, unele persoane sustin ca au avut simptome precum aura vizuala, care apare ca o lumina stralucitoare in vederea periferica. Dieta, stresul si lipsa somnului pot fi de asemenea factori care provoaca migrenele. Hormonii sunt un alt factor, migrenele afectand de trei ori mai multe femei decat barbati.
sursa: descopera.ro

migrene bacterii intestine alimente migrenele legumele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1586 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026505 (s)